torstai 2. kesäkuuta 2011

HHV 14

sain tänään valmiiksi 14. huivin Hullu Huivi Vuosi -tempauksessa, josta tietoa ja osallistujat voitte lukea Mammutin   blogista.
Huivin pehmeä ja pörröinen ja monenkirjavasti kukertava  lanka on Hämeen kehräämö Oy:n Jessica lankaa. Sain langat lahjaksi Ystävältä. Huiviin meni 120 g ja kudoin 7 numeron pyöröllä. Leveyttä on 25 cm ja pituutta 150 cm, mallia ei sen kummemmin ole vaan tein välillä muutamia pidennettyjä, eripituisia  silmukoita, jotka siirtyvät aina hiukan oikealle, väliin kudoin sileää oikeaa kutomissuuntaa vaihtamalla. TV:ssä Liv -kanavan  Neulontakerhossa opetettiin kutomaan niin, että kudotut silmukat tulevat vasemmalle puikolle. Ensin kudotaan oikein normaalisti puikon loppuun ja sitten työtä ei  käännetä vaan jatketaan kutomissuuntaa muuttamalla , laita vasen puikko oikealla puikolla olevaan silmukkaan , hae lanka puikolle ja vedä silmukan läpi ja päästä oikealta puikolta silmukka pois. Silmukka tuli vasemmalle puikolle.  Välillä tein kerroksen "aina oikein" -neuletta, niin sain huiviin aaltoilevan nurjan raidan.
Eilisessä Tikkuajien neuletapaamisessa  olimme samalla yleisönä  "Jo kuuluu laulu" tilaisuudessa, jossa Ilmajoen Musiikkijuhlilla esitettävän  Taipaleenjoki -oopperan solistit esiintyivät.
Kuvassa Mari Palo ja Juha Kotilainen.
          Tässä Heikki Aalto
Tässä lopuksi koko joukko vasemmalta lukien  säestäjä, jonka nimen jo ehdin unohtaa, Jyrki Anttila, Tiina-Maija Koskela, Mari Palo,  Juha Kotilainen, Heikki Aalto ja  Ville Salonen.
              Upeita laulajia jokainen.     Kuulijoita olisi suonut olevan paljon enemmän.  Ilmajoen Musiikkijuhlat   alkavat 9.6.2011  Lakeuden Ristissä pidettävällä A-Cappella konsertilla, jossa esiiyjänä on Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro. Runsaan viikon kestävät juhlat päättyvät 19.6. ooppera-areenalla pidettävään juhlajumalanpalvelukseen.

      Kesää kaikille!

5 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi!
Kuulostaa hyvin haastavalta tuo vasemmalta oikealle neulominen. Ensikuulemalta voisin kuvitella, että siinä suunta kääntyy väkisinkin. Joskus kyllä pitänee kokeilla.

Matleena kirjoitti...

Wau sinulla jo HHV14 valmiina! :) Ja miten sen vielä teit: kudoit työtä kääntämättä! :O Tuota pitää kyllä joskus kokeilla, mutta jollakin patalapun kokoisella palalla. Olen kuullut joidenkin vasurien tekevän noin, sellaisten, jotka on lapsina opetettu oikeakötisesti kutomaan ja jotka sitten aikuisina ovat hoksanneet ruveta käyttämään sitä vahvempaakin kättään.

Minulla muuten eka hörhelöhuivi valmiina, ehkä huomenna saan postattua sen. ;D

sirkkis kirjoitti...

Saitte sitten tosi ihanan konserttin ja komeita laulajia ja tuo Mari Palo on ihana.

jansku kirjoitti...

kaunis huivis on :)
tuo olis ihan minun väriseni...

Sipi kirjoitti...

Kappas, multa jäi tämä huomaamatta :)
Erikoisen näköinen huivi, ilmava ja kevyen oloinen. Tuoppas joku kerta näytille jos muistat :)
Hyviä kuvia sait esiintyjistä, mua harmitti kun ei taaskaan ollut kameraa mukana..Olihan se hienoa kuunneltavaa, niin taitavia ovat nuo kaikki eikä siinä kyllä mikrofonia tarvittu, sen verran oli jokaisella äänessä voimaa :)