perjantai 16. maaliskuuta 2012

Tekeillä

perinnekäsitöissä Kaarakassa opeteltiin "kontinkuvaasta" siis kontinneuletta. Tarkoitus on tehdä säärystimet ihan ittelle. Lanka on alpakkaa ja tuo kirjava lanka on itse värjäämääni, sitä,  mistä alkukommellusten jälkeen tuli lopulta ihan kelvollista.
Työ on vielä aivan kesken, kun jouduin flunssan vuoksi olemaan poissa kahtena maanantaina.
Valmistunevat sitten ensi talven pakkasille. Toinenkin säärystin on jo puikoilla aloitettuna.
                   Luvassa on kohtuullisen lämmintä!

7 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Konttineule joustaakin varmaan mukavasti säären ympärillä. Empä ole koskaan neulonut semmoista.

sirkkis kirjoitti...

Ompas jännän näköinen neulepinta. Minä odotän millaisia ihmeellisyyksiä sinä nyt teet.

Matleena kirjoitti...

Kontinkirjona minä olen oppinut tuon kontinkuvaasen. ;) On se hauskaa tämä suomen kieli, kun sama asia voidaan ilmaista niin monin eri sanoin. Mutta kauniita ja lämpimiä säärystimiä tarvitaan todennäköisesti ensi talvenakin.

Matleena kirjoitti...

Tuli vielä mieleen ihmetellä, miksihän sinulla ei enää voi tilata jatkokommentteja s-postina niin kuin ennen. Oletkohan itse säätänyt uudelleen vai onko se poistunut näiden Bloggerin uudistusten yhteydessä. On nimittäin sama ilmiö joissakin muissakin blogeissa, mutta ei kaikissa. Oletko sinä huomannut?

Anonyymi kirjoitti...

Matleenalle: En ole huomannut, enkä ole uskaltanut tehdä mitään muutoksia, paitsi muutama päivä sitten yritin poistaa tuota sanavahvistusta. Itse en sitä nää, vaikka kirjoittelisin tähän kommenttitilaan anonyyminä. Yritin juuri etsiä asetuksista kohtaa, mutten löytänyt. Otin taas pois tuon sanavahvistuksen. Yritän vielä etsiä.
Terveisin Heleena

satunNainen Paula kirjoitti...

Kauniit värit!
Kontinkuvanen on vuosien takainen suosikkini, useampikin villapaita aikoinaan tehty. Jokunen aika sitten heräsi mielessä ajatus koekilla konttia johonkin pienempään työhön, mutta ajatuksen asteella on edelleen...
Ihanaista viikonloppua!

Sipi kirjoitti...

Hienot on värit kontinkuvaasessa!

(Käsi alkaa olla kunnossa joten maanantaina sitten nähdään :))