perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ruusuja

Juhannusruusujen lisäksi pihaltani löytyy Pikkuveljen toissa syksynä istuttama ruusutarha, jossa on erilaisia pensasruusuja (vai miksi niitä kutsutaan) .
Ensimmäisenä, jo ennen juhannusta oli kukassa tämä kooltaan melko pieni, mökiltä siirretty. Kukinta  oli runsas.
Seuraavaksi kukki samoihin aikoihin juhannusruusu, joka on peräisin noin 10 vuotta sitten mökiltä tuomastani autokatoksen vieressä kukkivasta pensaasta, joka kärsi talvesta, mutta toipui.
Tällä hetkellä kukassa on yksinkertainen, voimakastuoksuinen, isokukkainen ruusu, jota on tontin takareunalla lähes villintyneenä ja runsaskukkaisena.
Ensin vesisateen jäljiltä ja sitten auringossa
Neljäntenä lajina on vaaleanpunainen kerrottu, tuoksuva ruusu, jota on vuosikymmenet kasvanut tällä tontilla omenapuiden edessä. Siellä on talven aikana käynyt kato, eli muutamaa versoa lukuunottamatta noin kaksimetrinen ruusurivi on pelkkiä kuivia oksia.
Onneksi tämä siirrettiin ja on nyt  täynnä nuppuja, tosin kukat jäänevät pienehköiksi.

  Viidentena tarhassa on mökiltä tuotu yksinkertainen vaaleanpinkki ruusu, jossa oli muutama kukka. Kukinta meni nopeasti ohi ja jäi kuva ottamatta.
Ruusuja en ole oppinut tuntemaan, enkä muista, vaikka olen saattanut kuulla nimenkin.

         Ruusujen myötä miellyttävää viikonloppua!


5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Minulta vielä ruusutarha puuttuu - sinun ovat kauniita.

mate kirjoitti...

Ihania ruusuja, aaahhhh!
Sanoisinpa tuon viimeisen olevan Mustialan ruusu, ainakin on saman näköinen kuin omani, joka ei vielä oo kukassa, nuppuja vain. Ja tuoksu on kyllä huumaava :)
Ruusuista viikonloppua Sinulle :)

sirkkis kirjoitti...

Ihanaa ruusujen aikaa ja kaunista kesää. Ukkonen se on kolissut kovasti ja vettä paljon tullut.

TeSa kirjoitti...

Oih, ihanuuksia.

Matleena kirjoitti...

Ruussit ovat ihania! Minulla ei niitä olekaan yhtään, mutta onneksi naapurilla on ihan rajalla upea pehko, jota silmäni ja nenäni ihailevat. :)