tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kenkälaatikko

Ennen vanhaan uusien kenkien myötä sai myös laatikon. Kengät pääsivät heti käyttöön,eikä niistä ole mitään jäljellä, ei edes muistoja, mutta laatikkoa on käsitelty varoen..
  Laatikossa saattaa olla aarteita tai ihan muuta..
Paljastui ohuesta kalastajanlangasta virkattuja peittopaloja 24 kappaletta ja jo valmiiksi koottuna 4 x 10 palan kokoinen peiton alku, paino sanalla alku, sekä kerä sanomalehtitaitoksen  päälle kerittyä kalastajanlankaa.
 Selvitin, että kerän alla oli takasivu Vaasa -lehdestä (nyk. Pohjalainen)  6 päivänä elokuuta 1970.  Silloinhan olin juuri muuttanut...ja  loma loppunut...ja lehdestä selvisi, että Elintarviketavaratalo Säästö-Market A.Lehtinen myi taloussokeria tarjouksessa 10 kg hintaan 12 mk.  Tänä päivänä Prismassa hinta on 10,70 €.
Ohjeeni  virkattuun peitteeseen  "Ympyrä neliössä"  oli jostain lehdestä leikattu, mutta löytyy mm. Mary Oljen kauneimmat käsityöt (1976).
    Muistot  veivät ajassa taaksepäin. Hetkessä olin nuori  virkkaamassa sängynpeittoon palasia, lättähatussa matkalla töihin ja illalla taas takaisin.
  Mihin ne vuodet ovat kadonneet, eikä peittokaan ole vielä valmis...


8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Vuodet kulkevat uskomattoman nopeasti.

Tarhan Raimo kirjoitti...

Ihana löytö kuin matka omaan nuoruuteen.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana löytö. Nyt vain hihat heilumaan ja peittoa virkkaamaan.

Auli kirjoitti...

Hienoakin hienompi löytö! onnea tuosta nostalgiahetkestä!

Prusiluska kirjoitti...

Oikein nostalgista. Ja ihana peiton alku.

Sirkka Ulkuniemi kirjoitti...

Hieno nostalginen löytö. Joskus on kiva muistella menneitä. Valitettavasti monet asiat ovat unohtuneet, eivätkä ne palaudu mieleen, vaikka haluasikin.

Inkeri kirjoitti...

Hieno löytö! Tosiaan vyyhtilangat kerittiin ennen sanomalehdestä taitellun pohjan päälle tai langan vyötteen päälle.

Matleena kirjoitti...

Niin minne ne vuodet katoaa! ;) Mutta onneksi jää jotain muistoja ja aloitettuja sängynpeittoja. Minullakin on säilynyt ainakin yksi kenkälaatikko luultavasti v:lta 1968 ja siinäkin on jotain käsityöhön liittyvää. Pitäisikin kaivaa se joskus esille ja vilauttaa Lankapirtissäkin. :)