maanantai 29. helmikuuta 2016

Vinksin vonksin

   Maailman kirjat sekaisin saanut karkauspäivä, Nurinkurisuuksien päiväksi nimetty, on yksi ylimääräinen päivä kerran neljässä vuodessa. Sitä vietettiin ennen vanhaan (muistan hyvin) Matin päivänä, jolloin se siirsi Matin päivän ja sen jälkeiset helmikuun nimipäivät päivällä eteenpäin. Siinä olikin sekaannusta kyllikseen.

 Vuonna 1998 Suomessa päätettiin, että karkauspäivä on aina helmikuun 29. päivä. Vuonna 2000 oli eka kerran  karkauspäivä uudella paikallaan.  (Lähde Wikipedia)
  Kummallinen päivä tulkittiin kait myös niin, että silloin naisille suotiin oikeus kosintaan.
Ikiaikainen perinne elää vieläkin ainakin puheissa.
  Kosioretkelle en kuitenkaan suunnittele lähteväni, kun en tiedä yhtään ikäistäni vapaata miestä, lienevät kaikki vanhainkodeissa.

    Silti varooksi poikkesin kangaskauppaan katsomaan valmiiksi hamekangasta. Uskon niin, että jos kuitenkin maailma menisi vinksin vonksin ja kosisin jotakuta, niin tämä kohteliaana miehenä kysyisi toivomustani hamekankaan suhteen. Silloin mulla olisi hyvä vinkki valmiina.
 Nimittäin kosinnasta ei saa kieltäytyä, mutta  kosittu voi välttää naimisiin menon ostamalla kosijalle hamekankaan.
                          
       Löysinkin yhden oikein kivan kankaan...

        Vinksin vonksin,  missä viivyttelet, voisit  jo tulla...
4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Ei muuta kuin kosimaan, jotta saat kunnon hamekankaan :) Mutta entäs jos kosittava suostuu...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Jos joku suostuu tänään, on yhdessäoloakin juhlittava vain joka neljäs vuosi

Matleena kirjoitti...

Vai tuollaiset puuhat sinulla oli eilen! :D Harmi, ettet saanut sitä hamekangasta lahjaksi. Nyt ei auta kuin kaivaa omaa kukkaroa, jos sen haluat. ;)

sirkkis kirjoitti...

Karkuteillä on moni kankaat mielessä. Tutut joilla on karkauspäivänä synttärit ovat tyytyväisiä kun ei tarvi niin usein juhlia.