maanantai 27. huhtikuuta 2009

Palaan vielä

lauantain neuletapaamiseen. Siellä on niin hauskaa ja paljon nähtävää ja kuultavaa, joten asiat palautuvat muistiin pätkittäin. Olin Sipin kanssa matkassa kaksistaan ja kotimatkalla poikkesimme ensin Kauhavan (kuntaliitos on sekoittanut kaiken) siis Järvi-Lakeuden Kansalaisopiston näyttelyyn ja sen jälkeen Tellun perässä vastaavaan Lapualle Paukkuun. Molemmat olivat ihastuttavia töitä pullollaan. Tapaamisessa pitää olla mahdollisimman helppo työ , joten kudoin Körttisukkaa ja Sipi kutoi myös vähän pienempää sukkaa Sukkis-langasta. Seinäjoella on heinäkuun alussa Herättäjäjuhlat ja olin kuullut Ylistarossa asuvilta ystäviltä (sain ohjeen heiltä) ja lukenut myös lehdestä, että seurakunta ottaa vastaan lahjoituksena villasukkia, jotka myydään juhlilla. Tässä päätin olla mukana ja yhdet on jo valmiina.


Valmistunut on myös kämmekkäät, jotka tein samasta langasta, kuin baretin, siis lanka on Sublimen baby kasmir-merino-silkkiä, puikot 3,5 ja malli on Ulla-neuleen Rinsessa-kämmekkäät. Helppo ja mukava kutoa.


Kokeilin minäkin tehdä tiskirättejä. Virkkasin takareunavirkkauksella Bambu jämälangoista, Yksivärinen vanha roosa on kooltaan noin 20 x 20 cm ja toinen kaksivärinen , vähän isompi noin 25 x 25 cm. Yhtään ei jäänyt lankaa jäljelle. Kuvassa on myös potta (yöastia) perittyä Arabiaa.


Ps. Taas meinas unohtua yksi mielenkiintoinen. Kauhavan Kangas-Aitassa oli teetetty valtavankokoinen "Rosetti" ja tehty yksi suuri auringonkukka paperilangasta. Halkaisija oli ainakin 60 cm. Kuva olisi nyt poikaa, mutta kuvaaja minussa ei ole vielä ajantasalla.

4 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos vaan mukavasta seurasta! Minä otin auringonkukasta kuvan, mutta kun takana näky mappihylly, mikä ei oikein kelpaa esteetikon silmille ;)
Sinulla on täällä oikein hienoja valokuvia, joita on mukava ihastella mm. se talvinen kuva teidän talosta.
Käsityötkin aina niin kauniita sekä perusvillasukat, vajaamittaiset rinsessarasat ja keittiöluutut. Upea tuoa potta!!!

intsu kirjoitti...

Voi Heleena sua taas,kun olet ahkeroinut , vaikka mitä valmista ja vielä ite haravoinutkin kipeän selkäsi kanssa !! Mä vaan paljon laiskana löhötän sängyn pohjalla! Käsityötkin on kädessä vain vähän aikaa.

Matleena kirjoitti...

Sinulle haastetta Lankapirtissä! ;)

Sipi kirjoitti...

Ihanat on Rinsessat!
Mukavan perinnön olet saanut, tuollaisia entisaikojen käyttötavaroita ei varmaan ole kovinkaan paljoa ehjinä säilynyt, tosi Hieno on Arabian potta :)