torstai 20. elokuuta 2009

Baktus nyt

valmiina. Pituutta 106 senttiä ja korkeus 32 cm, paino 80 g. Lanka on Gropsin alpakkaa ja Fabelia aina vuorotellen kaksi kerrosta. Helppo ja mukava pienten jämälankojen tuhoamiseen.
Kaarevaan reunaan virkkasin ketjjusilmukkalenkkejä.
Ohje on Ravelryssä ja myös täältä löysin. Omani tein katsomalla Hekun (tiedän että on valmis ja varmasti kohta esitellään) kutomista.
Seuraavaksi teen pitsisen ja ehkä vähän vaaleamman.

5 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Ihana väri huivissasi.
Ufo on upea!

Palaga kirjoitti...

Kaunis huivi!
Löysin tuon ohjeen, mutta minun englanninkielentaito on niin olematon etten ymmärrä sitä. Kuvasta näyttää, että toisessa reunassa on levennetty ja keskustasta taas kavennettu. Mille kerroksille nuo levennykset tulee eli montako kerrosta neulotaan väliin. Ehkä sitä jonkinlaisen saisi aikaan kokeilemalla.

Heleena kirjoitti...

Aloitetaan luomalla muutama silmukka ja sen jälkeen lisätää toisessa reunassa langankierrolla yksi silmukka ennen viimeistä. Seuraavalla kerroksella lk kudotaan takareunasta niin ei tule suurta reikää. Kaikki kerrokset kudotaan oikein ja lisäys tulee joka 4. kerros. Jos on lankaa vain tietty määrä, niin sen voi ensin punnita ja kutoa lisäten niin kauan kun puolet langasta on jäljellä. Sitten samassa reunassa aloitetaan kaventamaan joka 4. kerros yksi silmukka. Oma kielitaitoni on suorastaan olematon, enkä vieläkään lukenut ohjetta, vaan kirjoitin kuinka sen itte tein. Selviääkö tästä?

Palaga kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy heti koettaa, vaikka monta muuta työtä on meneillään :D

Sipi kirjoitti...

Oot sä nopea kutoja kun nyt on jo baktus valmiina!
Hyvät värit valitsit huiviisi, näyttää tosi kauniilta :)