lauantai 15. elokuuta 2009

Baktus-tartunnan

sain viime keskiviikkona Tikkuajien tapaamisessa. Hekku teki jotain ihmeellistä ja selvitti sen olevan Baktus, seuraavaksi vähän historiaa ja teko-ohjeita. Sanoi sen olevan helposti tarttuvaa. En ehtinyt väistää ja samassa se iski. Ei havaattu kattua kelloa. Pöydän toisessa päässä Solveig teki pitsibaktusta, siis lk+2yhteen. Jämälankoja on omasta takaa ja tuumasta toimeen.
Kaivoin esiin vanhat suorat puikot ( ei kai kuulu taudinkuvaan) ja aloitin 2 kerrosta aina toisella värillä ja heti pitsimallilla. Mahtaako se olla sinnepäinkään, mutta kivaa se on.

Kajaanin matkan ajan kudoin Kauhavan Kangas-Aitan Sukkislangasta kahta sukkaa pyöröpuikolla yhtäaikaa ja kärjestä alkaen. Kantapään tein Saniaispolku sukkaohjeen ( Verkkoneulelehti Ulla 2/09) mukaan. Sukat menevät heti kummipoijalle käyttöön.

Poissaollessani oliVaahtera-aulio avannut yhden kukan. Tämä on yksivuotinen, esikasvatettava, pussillisesta siemeniä lähti kolme tainta, jotka olen saanut pysymään hengissä. En ole nähnyt koskaan ennen kukassa.

8 kommenttia:

vekki kirjoitti...

Miten ihmeellä voi kaksi sukkaa yhtä aikaa kutoa? Ja pyöröpuikoilla. Nerokasta.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on "baktus"????

Heleena kirjoitti...

Aloittamani huivi on nimeltään Baktus. Nimi tulee norjalaisesta lastenkirjasta, jossa seikkailevat hammaspeikot Karius ja Baktus. Mallin tekijän nimeä en nyt muista.

Sipi kirjoitti...

Baktus tartunta meinas tulla mullekin :D Ohjetta jo tulostin ettei unohdu, mutta aloittamatta tuo vieläkin on..

Kukka on tosi kaunis, en ole liioin moista kaunotarta ennen nähnyt :)

hekku kirjoitti...

Niin se tarttuu, nopeammin ku possutaudit ja muut :)

Mun oma tuli eilen valmiiksi, tänään pitäisi pingottaa ennen töihinlähtöä. Ja heti tekis mieli aloittaa uus, sitä oli niin helppo tehdä töissäkin ruokatunnilla.

Hieno kukka!

Malli45 kirjoitti...

Baktusta puikolle täälläkin. Olen sellaisen tehnyt 80-luvun lopussa, kun tavallinen kaulaliina jätti aina pojan niskan paljaaksi. Pitääpä katsoa, onko vielä tallella vai kierrätetty.
Niin ne ideat tulevat esiin eri puolilla maailmaa vuosikymmenten saatossa.
Ihanat kissit, niin omanarvonsa tuntevia!

Palaga kirjoitti...

Mistä saa tuon baktus huivin ohjeen? Alkoi heti kiinnostaa :D

Heleena kirjoitti...

Baktus on valmis ja postaan siitä vielä, kun saan kuvattua siis lähiaikoina. Omani tein muistista Hekun kutomista katsottuani. Ohje on Ravelryssä (en ole siellä) mutta siitä on myös Strikkelisen ohje, jonka linkitän.