maanantai 7. syyskuuta 2009

Kiireistä sadonkorjuuaikaa

Sukkasadon Hillokellariin on valmistunut lapsensukat Sukkislangasta, kulutus 40 g, pyöröpuikolla nro 2,5 molemmat kärjestä aloitetut sukat yhtäaikaa. Kantapään tein Ullassa 02/09 olleen Saniaispolku-sukan kiilakantapään ohjeen mukaan. Olen ihastunut tähän kantapään tekotapaan.
Seuraavat samanlaiset, mutta hieman suuremmat on aloitettu.

Kärmeskö? Pahoon siltä näyttää! Naulakko-neulelaitteella kieputin "laajasta valikoimastani" löytämäni Marks&Kattensin Quick langasta liki 2- metrisen 10 cm leveän huivin.

Sen voi kietaista vaikka tuulen tuivertaman krassipuskan tueksi.

Kellariin kertyy tämä vuonna myös omenahilloa, niin paljon kuin vain jaksan laittaa.
Koskaan tämän 6 vuoden aikana ei ole tullut näin valtavaa satoa ja madottomia

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tuo naulakko on kyllä mainio systeemi! :D Hauska että teille tulee omenoita, monesta paikasta olen kuullut, ettei tule kuin muutama...

intsu kirjoitti...

Kauniit sukat olet neulonut. Tuo kantapää näyttää kivalta. Non niin on käärmeskin ilmaantunut! Se oli hauskan näköinen se laite,kuin naulakko. Ja omppuja vesi kielellä katselin:D

Malli45 kirjoitti...

Kauniit sukat! Mun pitää siirtyä kanssa tuohon pyöröpuikkosysteemiin, kun taas on tekeillä kolme erikokoista sukkaa siitä Lidlin "Sirmionesta".
Meillä on Vinkassa omenoita, mutta ne eivät ole hyvänmakuisia millään tavalla laitettuna. On uusiakin puita, mutta niissä vain vähän hedelmiä.

Malli45 kirjoitti...

Ps. Jos vielä pelkäisin käärmeitä, olisin kauhistunut sun kärmes-kuvaa!

Matleena kirjoitti...

Näpsäkän näköiset sukat! Pitääpä tutustua tuohon tekemääsi kantapäähän tarkemmin. Mainio tuo käärmeen liero.

Meillä on kypsymässä huikea viiden omenan omenasato! ;D Viime vuonna tuli puun ensimmäiset kolme omenaa, nyt siis liki 70% parempi sato! ;DD

Äipän touhut kirjoitti...

Jopan jotakin. Sinä olet taitava. Osasit noin äkkiä tehdä sen huivin sillä naulakkolaitteella.

Sipi kirjoitti...

Sievät sukat! Tuo kantapää oli minustakin mukava tehdä, joten kiitos vaan vinkistä :)
Omenasose on hyvää ja sitä nyt kannattaakin varastoida jos omppuja tulee paljon, Se on kai nyt ollut vähän paikkakuntakohtaistakin tuo satoisuus, toille ei tule kuin muutama omppu ja toiset taas meinaa ihan hukkua niihin..taisi olla uutisissa kun niin sanoivat. Ihanan siloposkisilta omenoilta näyttävät nuo sinun puussasi roikkuvat :)

vekki kirjoitti...

Nätit sukat. Ja tuo käärme! Aion myös opetella naulakkokiepsuttamista, sain jo ohjeenkin.