keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Sukat pyöröllä

molemmat yhtäaikaa näyttää tältä. Edessä olevalla puikolla on puolet varren silmukoista ja takimmaisella puikolla loput. Toinen sukka samalla tavalla. Klikkaa kuvaa niin saat sen suuremmaksi. Kummassakin sukassa takimmaiset silmukat on kudottu viimeksi ja lanka on oikealla. perimmäisen sukan perässä on pyörön vaijerista silmukka ja tässä on tärkeää, että se säilyy.

Nyt jatkan kutomista, vedän takana olevaa vaijeria, niin että saan kunnolla kudotuksi ja lykkään etummaista taaksepäin. Kudon ensim. sukan silmukat kaikki mitkä ovat tuossa puikolla ja sitten otan toisen sukan langan ja kudon taas sen silmukat. Kun silmukat loppuu, käännän työn ja kiskon vaijeria taas aloitusasentoon.

Tässä alla näkyy, että vaijerista muodostuu työn molemmille puolille tuollaiset lenkit.
Tässä on hyvä, että vaijeri on taipuisa ja aika pitkä. Joskus sujautan kääntymisvaiheessa puikolle muovisen rinkulan (peräisin jostain lääkepurkista) merkiksi, kun saattaa käydä niin, että lenkki menee hukkaan, niin rinkulasta kiskomalla saan lenkin taas esille.

Tämä on Magic Loop-tekniikka ja siitä löytyy ohje Ullasta. Tuosta linkistä pääset ohjeeseen.
Ja sitten kokeilemaan!

10 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Miksi pyöröllä molemmat yhtäaikaa?
Näin varmistan, että sukat ovat samanlaiset (alimmassa kuva vääristää) ja voin huoletta jättää kesken vaikka puoleksi vuodeksi.

sirkkis kirjoitti...

Kiitos neuvosta nyt kokeilen.

Anneli kirjoitti...

Vielä sitä näköjään tälläkin iällä uutta oppii !
Inhoan sukkien neulomista, koska puikot koko ajan kilisee. Toihan vois onnistua minultakin ;)

Päivikki kirjoitti...

Mie opettelin tuon tekniikan vuosi sitten ja paluuta entiseen ei ole. Tosin neulon useinmiten yhden sukat kerrallaan.

KristiinaS kirjoitti...

Ai ku mä oon aina iloinen ku joku oppii tän tekniikan. Se on NiiN kätevä tapa, tulee tosiaankin sitt samanlaiset sukat eikä tule sitä toisen sukan syndroomaa - että jäis toinen tekemättä.
Mä teen tällä systeemillä myös varpaista aloitetut sukat, ja olenpa lapasetkin tehnyt.

Matleena kirjoitti...

Kyllä minunkin pitää varmaan siirtyä tähän tekniikkaan, kun noin hehkutat! :) Olen kokeillut sen verran, että tiedän osaavani, mutta kun minulla ei ole ollut sopivan taipuisalla vaijerilla olevaa puikkoa. Lähiaikoina menen Tallinnaan, niin nytpä sen ostan sieltä. Minkä mittaista pyöröä suosittelet?

Heleena kirjoitti...

Voin vilpittömästi suositella tätä tapaa kutoa sukkia!
Pyörö on tässä työssä 80 cm pituinen ja se sukissa hyvä pituus. Olen tehnyt myös 100 senttisellä. Useimmiten aloitan sukat kärjestä.
February Ladyn hihat olivat myös yhtäaikaa 120 cm:n pyöröllä.
Aikaa menee ehkä enemmän vaijerin siirtelyn johdosta, mutta tästä en luovu. Kokeilemalla tämän oppii parhaiten.

Sude kirjoitti...

Näyttää hankalalta, mutta se on kai vain ennakkoluuloa. Täytyypä joskus kokeilla, kun toiset näkyy niin kehuvan tätä konstia. Minullakin pyörii laatikoissa noita sukkien aloituksia, joista ei enää osaa toista samanlaista tehdä :)

Annis kirjoitti...

Hei, kiitoksia kovasti tästä ja linkistä! Täytynee minunkin kokeilla! Tosiaan en ole aiemmin tätä testannut, enkä jotenkin jaksanut perehtyä, mutta kätevältähän tuo vaikuttaisi!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Enpä ole ennen hoksannutkaan tätä tekniikkaa. Pitää opiskella. Kiitos hyvästä vinkistä.