sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Nyt kukkii

luonnossa leinikit ja pihamaallani erikyisesti viihtyvä rönsyleinikki.
 Juhannuksen alla perkasin muutaman kukkapenkin kaikesta rönsyilevästä, mutta parin sadepäivän jälkeen nämä oikein innostuivat  ja valtaavat kaiken. Olen jo repinyt mahtavat määrät  kompostiin. Osa saa kuitenkin kukkia  sillä........
Kotipuutarha -lehden juuri ilmestyneessä numerossa päätoimittaja kertoi kuulumisia kuuluisasta Lontoon Chelsean puutarhanäyttelystä.

Hänen mukaansa luonnonkasvien osuutta ei voinut olla huomaamatta. Puna-ailakkia, koiranputkea ja niittyleinikkiä löytyi istutuksista.

Rönsyleinikin kukka on vielä isompi kuin niittyleinikin ja tästäkin löytyy kerrannaiskukkaisia muotoja, joita oikein kasvatetaan istutuksiin (tietää Luontoportti ).

                        Kukkaisaa kesää!

4 kommenttia:

Auli kirjoitti...

minä juuri tänään leikkasin nurmikkoa heti aamutuimaan ja harmitti vähän leikata neilikat, joskus olen jättänyt niistä mattoja, samoin kuin apiloista. tänään ne saivat silti kylmää kyytiä, ehkä ensi kerralla. Kukkaisaa sunnuntaita sinullekin!

Tiitsa kirjoitti...

Totesimme juuri juhannuksena katsellessamme villinä kukkivaa pihamaata, että annetaan kaikkien kukkien kukkia. Luonnonkukat ovat kauniita ja kestäviä. Miksi niittää ne pois ja mennä kauppaan ostamaan toisenlaisia tilalle.
Myös luonnonkukkapihamaa voi olla toki hoidettu.

kosotäti kirjoitti...

Pakko on myöntää että täällä meillä,on rönsyleinikki voittanut minut. Aikani sitä kitkin ja kitkin, mutta taas on kirsikkapuun alunen niitä täynnä, olkoon,kaunishan tuo kukka on.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Pitääpäs mennä ostamaan tuo puutarhalehti :) jos siitä sais intoa tehdä oma blogipostaus valmiiksi. Minä huomasin myös luonnokukkien käytön, mutta niistä en kuitenkaan tainnut ottaa montaakaan kuvaa.