perjantai 14. joulukuuta 2012

Sik-sik-sak!

Alkavat jo mennä tonttujen piirileikit tipetipetiptappeineen ja Puro -lankakerät vartahilla keskenään siksakkia, mutta koukuttavaa tämä on niin,  ettei malta millään lopettaa.
Aloitin jo  ennen Tampereen messuja Novitan syksy 2012 lehdessä olevan Malli 5 (neuletakki)  ohjetta mukaillen tekemään jonkinlaista hihatonta  tunikaa. Messuilla kiinnitti huomioni  Novitalaisten päällä ihastuttaviin asuihin. Siis jotain tuttua. Helsingin reissulla käytiin Novitan liikkeessä ja kuulin, että ohje on Novitan sivuilla. Yläosaan otin osviittaa siitä ohjeesta (joka on 7 veikalle tehty).
Vuoden ehkä pimeinpänä päivänä kuvaaminen on työlästä enkä saanut petroolin ja vihreän sävyjä  oikeina  esiin, taisi kuva jäädä liian tummaksikin.
 Lanka on Puroa ja siitä useita kuten Tundra, Retro, Kaarna, Iltanuotio ym jämiä sikin sokin, pyöröpuikko neliskanttinen  6mm,  fiilis on "niin aaltoja" ja pitkään suunniteltu työ on siinä: Kyllä kelpaa!
 Siksak -kuume ei hellittänyt. Uutta jo suunnittelen, mutta kuka meillä tekisi joulusiivot...

   Joulukiireitten keskelle tonttupolkkaa tip tip tap!


14 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Voi miten ihana.Tuommoisen minäkin haluaisin, josko keväämmällä ehtisi yrittää. Kauniisti olet värit saanut sommiteltua ja varmaan on moneen paikkaan sopiva pukine. Kerrassaan ihana ♥

Päivikki kirjoitti...

Voi, miten ihana tunika!!!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ompa ihana! Mielenkiintoista suunnitella itse, vaikka siihen menee enemmän aikaa. Mun se aloitus seiskaveikalla ei ollut hyvä ja purkasin sen. Puro lankana on pehmeää ja kevyttä, varmaan tuossa lanka paikallaan.
Mä olen keskeyttänyt kaikki omat neuleet ja ajatukset niistä myös nyt joulun ajaksi, niin sunkin pitää tehdä...ainakin niitten joulusiivojen ajaksi, jos meinaat siivota, voihan nekin jättää väliin :)

KristiinaS kirjoitti...

Wau, upea tunika. Soveltamalla saa itsellee sopivaa vaatetta kivasti kun osaa sitt vielä toteuttaakin sovelluksen. Sikinsokin värit kannattaakin laittaa kun on jämiä, joita ei kuitenkaan saa ns. järjestykseen laitettua. Tämä on kyll tosi hieno.
Kiitos onnitteluista.
Hyvää joulunalusviikkoa.

Lammas kirjoitti...

Olet tehnyt upean neuleen!

Sirkka kirjoitti...

Kyllä on ihana tunika :) "Koukuttavat" käsityöt ja askartelut ovat niin mieluista tekemistä, että minun ainakin pitää aivan pakottaa itseäni siivoamaan ja keittämään. Ikävien töiden tekemistä varten olen joutunut oikein tekemään itselleni työjärjestyksen: kaksi-kolme tuntia käsitöitä tai askartelua ja tunti siivousta

Hilkka kirjoitti...

Kyllä onkin kaunis ja kiva malli. Tämä innosti etsimään Novitan ja aikomus on kokeilla vastaavaa, kunhan joulukiireet hellittää.

kosotäti kirjoitti...

UPEA, IHANA, KAUNIS, FANTASTINEN, HIENO ja, ja ja, ja ....kerran vielä UPEA

sirkkis kirjoitti...

Voi sinun tunika on tosi UPEA ja niin raikkaan värinen talveen. Tuo on mukava pukea päälle.

Marja-Leena kirjoitti...

Onpa kaunis neule.Itse olen tykästynyt aina noihin pitempiin.Jos lataat tämän:http://picasa.google.com/intl/fi/ niin sillä ohjelmalla saat kuviin myös valoa.Luulen, että voisit ihastua siihen kuvankäsittelyohjelmaan.

intsu kirjoitti...

Voi kyllä on upea tunika. Niin kaunis ja kivasti raidoittuu.

*VEKKI* kirjoitti...

Aivan upean kaunis. Tosi hieno. Tämä on kyllä niin minun makuun kun olla voi.

Sipi kirjoitti...

Oi nyt se on valmis ja tulipa siitä hieno tunika! Puron upeat värit sointuvat hyvin siksakkiin :)

Voi joulusiivot, minäkin se siivosin taas selkäni rikki ja kipeäksi, tylsää.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt minäkin tiedän, mihin puroni käytän. Kertakaikkiaan upea, kateellisena ihailen!
Riitta