perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hyvää Pääsiäistä

Pitkäperjantai on ehtinyt kulua jo iltapäivän puolelle. Kävin juuri pihalla käpsehtimässä  ja tuntui niin keväisen lämpimältä,  on kaunis auringonpaiste ja muutama lämpöaste. 
Muistini mukaan useimmiten (ainakin lapsena) tämä erikoinen päivä on ollut harmaa ja sateinen tai räpäskäinen ja sohjoinen ja niiin pitkä. Lapsena ei saanut mennä pihalle, ei kyläilty piti istua sisällä hiljaa, ei sentään piiskattu, niinkuin Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto -kirjan mukaan on tehty Kyrönmaalla vielä 1650 -luvulla. 
Vanhoja hyviä tapoja kunnioitettaneen edelleen. Minkäänlaista liikettä ei näy näillä nurkilla, ei lapsia, ei lenkkeilijöitä, ei autoja. 
Pääsiäiskanani  (vuosien takainen tilkkutyö) hautoo kopassa suklaamunia ja karkkeja huomisia trulleja varten.

                           Iloista Pääsiäistä!9 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Oikein aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä.

*VEKKI* kirjoitti...

Minäkin muistan, ettei pitkänäperjantaina saanut metelöidä, piti olla hiljakseen. Voisi nämä vanhat hyvät tavat olla ihan vieläkin voimassa.

Hyvää Pääsiäistä myös.

sirkkis kirjoitti...

Kannatan myös sitä vanhaa mallia kun pitkäperjantai oli hiljaista kotona oloa. Se on vieläkin mielessäni ja eipä huvita häiritä ketään.

Matleena kirjoitti...

Samantapaiset säännöt oli pitkänperjain osalta meilläkin lapsuuskodissani ja onpa niitä noudatettu omassa kodissanikin. Aurinko paistoi täälläkin ja mittari näytti lämpimimmillään +2. :)

Sude kirjoitti...

Soma kananen ♥ Täällä päin pikku noidat juoksivat jo viikko sitten, mutta eipä minun ovelleni eksynyt yksikään . Minustakin huominen olisi parempi trullipäivä, lapsilla tahtoo muuten käydä pääsiäinen niin pitkäksi. Tai miten lie nykyään, mutta silloin meidän nuoruudessa, kun pitkänäperjantaina piti olla niin hiljaa ja kiltisti :)

Maija kirjoitti...

Iloista pääsiäisenaikaa myös sinulle!

satunNainen Paula kirjoitti...

Hyvää pääsiäsitä sinulle, Heleena!
Kana on ihana!

kosotäti kirjoitti...

Iloista pääsiäistä:)

Auli kirjoitti...

Hyvää pääsiäisen jatkoa!