keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lunta, lunta

Eilisen päivän aikana ja myöhään yöhön asti saatiin tuulen ja myräkän kera runsaasti lunta.
Pihaamme jostain kumman syystä kertyy lunta runsaasti, mittasin aamulla porraspäässä 33 cm ja triivupaikassa yli 40 cm. Kasat porraspäässä ovat portailta lakaistuja lumia.
 Iso kola on vajan seinustalla, ensin pitää päästä sinne. Onneksi lapion kokoinen lumentyönnin oli jäänyt tuvan seinustalle.
 Jäteastian (Sulon) vierestä portin aukon ja postilaatikon ympäriltä katuosuuden kävin yöllä putsaamassa postinjakajaa varten. Aura ei ollut vielä käynyt meillä asti. Kuvassa oikealla ylhäällä näkyvien lumikasojen edessä on pieni juntu postilaatikolle. Yöllisistä lumitöistä oli sekin hyöty, että auraajan jäljiltä portilla ei ollut ylipääsemätöntä lumikasaa.
 Kolaaminen piti aloittaa aivan väärästä suunnasta, pihan periltä, muuten mun voimillani näitä massoja ei siirretä minnekkään.
Seison porraspäässä kuvaamassa. Autokatoksen varjo näkyy vasemmalla. Etualalla pitäisi näkyä eilisiltaiset autonjäljet, kun kotiuduin klo 17 maissa. Silloin oli jo noin  20 cm lunta. Syvät urat jäi ja mun kahluujäljet, mutta myräkkä on siloitellut kaiken.
 Lumet on nyt kasalla, ei niin siististi, mutta kohtahan ne sulaa. Kolan jätin tuvan seinän vierustalle, kaiken varalta...
Nyt paistaa aurinko ja taivas on pilvetön, pakkasta 8 astetta, tuulee jonkin verran.

             Kaunista ja häikäisevän valkoista viikkoa! 


7 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Meillä oli aamulla 40 cm lunta ja sitten heräsimme 6 aikaan kun auraautot jyrisivät ikkunan alla. Terassille oli satanut niin paljon jottei sinne päässyt ollenkaan. Kyllä tämä lumi jo riittäisi ja alkais kevät.

katjainkeri kirjoitti...

Mitenköhän tässä kohtaa vanha sanonta "Uusi lumi on vanhan surma" ei juurikaan lohduta :)
Ei vaiteskaan, kun aurinko päivällä paistaa sen voima on valtava, penkat hupenevat (melkein) yhtä nopeasti kuin tulivatkin.
Melkomoinen urakka on noissa lumitöissä kuitenkin ollut!

kosotäti kirjoitti...

Jo teille tuli lunta, huh. On tuossa ollu kolaamista.
Meil tuli vain muutama sentti, mutta pakkasia on, tänäkin aamuna oli-26 kamalaa.

KristiinaS kirjoitti...

Oho miten on lunta ja Paljon. Tänne ei tullut kuin pieni pyrähdys ja jo oli autot kolisseet, sen verran liukkaaksi vaivainen lumi teki tiet, ja tietysti ruuhka-aikaan.
On tuo kyllä kaunista puhdas lumi.

Marjut kirjoitti...

Onpa teille tullut lunta! Meillä satoi jonkin verran ja vaikka miehen kanssa oltiin päätetty, että lumityöt riittävät tälle talvelle, jouduimme kuitenkin päätöksen pyörtämään.

Sude kirjoitti...

Niin on tullut meillekin lunta ja lisää tulee koko ajan. Minäkin jouduin viemään pyörän takaisin talvisäilöön ja ottamaan taas potkurin käyttöön.
Minkä helmikuu säästää, sen maaliskuu päästää, niinhän sitä sanotaan ja paikkansa näyttää pitävän.

enkulin käsityöt kirjoitti...

On tämä vain kevättä. Nurmekseenkin sataa lunta vain lisää ja lisää.