tiistai 7. toukokuuta 2013

Ainokainen

Lumien sulattua keväisin odotamme sinivuokkoja. Monet kerrat päivän mittaan käydään tarkistuskäynnillä. Jotain samanlaista tunnelmaa siinä on  kuin lapsena joulun odotus. Sinivuokkoja ei ole luonnossa lähimaillakaan. Tähän pihaan sinivuokot ovat tulleet Lempäälästä, niinkuin talon rakentaneen pariskunnan vaimokin. Sinivuokot on haettu oman kodin pihaan silloin joskus 50 -luvulla.
Tänä keväänä kukista ei näy merkkiäkään, lehtiä on. Syytän fasaaneja, joita on vielä yhden parin verran liikuskellut pihalla. Nokkivat heti kaikki nuput. Kerrankin näin ikkunasta herra fasaanin astelevan määrätietoisesti jouluruusutarhaani kohti. Yritin huitoa ikkunassa ja kopistaa lasiin, ei mitään vaikutusta. Oli juostava portaille mekastamaan. Vain jokunen nuppu jouluruususta on nokittu irti.
     Tämä ainokainen nousi seinän vierestä. Paikassa on joskus ollut sinivuokkoja, jotka on siirretty muualle.
Tänään on ollut oikein kaunis aurinkoinen päivä ja iltaa kohden tuuli tuntui lämminneen, vai tottuuko siihen.
Mittari on näyttänyt enimmillään 20,4 astetta.
Risukasat hupenivat melkoisesti (riittää niitä) hakettaessani. Helppoa se on, sen ku seisot ja syötät kitaan oksia, mutta miksi olo on kuin kivikossa pyörineellä.

                       Kevättä, ihanaa kevättä!


6 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Tuuli käy suoraan etelästä - tiedän sen siitä, että eilen haravoidessani kaikki kuivunut ruohohippu lensi pelkästä haravan kosketuksesta ilakoiden naapurin puolelle. Etelän lämpö sai myös luopumaan takista. Pelkäsin meneväni täysin jumiin viimasta, mutta hyvin on vetreä olo näin heti aamusta. :o)
Täällä Lempäälän liki sinivuokkojen aika taitaa kohtapuoliin olla jo ohi, mutta vielä on sinisiä lampareita pilvin pimein.

sirkkis kirjoitti...

Kevät keikkuen tulee, tänään ihnaa vaan huomiseksi sadekuuroja.Suloinen sinivuokko.

mate kirjoitti...

Ihanan pirteä sinivuokko.
Ihanaa kevättä myös Sinulle :)

Marleena kirjoitti...

Suloinen sinivuokko. Meidänkin pihassa aukenivat eilen ensimmäiset sinivuokot! :)

Marjut kirjoitti...

Lapsena minua aina harmitti, kun kotona eivät sinivuokot kukkineet, mutta nyt aikuisena niitä on aikamoiset määrät sekä lähimetsässä että omassa pihassa; samoin valkovuokkoja.

Aikatherine kirjoitti...

voi pientä yksinäistä, pitäsköhän auttaa hakemalla metsästä kavereita.