tiistai 9. kesäkuuta 2009

Hartiain lämmittimiä

tarvitaan (kyllä ne helteet vielä tulevat) näin iltaisin ja moneen muuhunkin menoon.
Systeri on tehnyt tämän ponchon Novitan kevät -09 ohjeen mukaan Tennessee langasta. Autoin vähän kokoamisessa ja pääntien reunan virkkaamisessa.
Sovitusnuken päälle se ainakin sopii.

Harvinaisen kylmä sää on auttanut villasukkien valmistumisessa. Kaupunkimme länsiosassa mitattiin maanantain 7.6. vastaisena yönä 7,2 astetta pakkasta. Sain valmiiksi kolmannet sukat lahjoitettavaksi Herättäjäjuhlille. Samaan aikaan kudoin Kauhavan Kangasaitan Sukkis sukkalangasta (50 % merinovilla, 25 % polyamidi ja 25 % bambu) ja 2,5 numeron pyöröpuikolla molemmat sukat yhtäaikaa varresta alkaen, koko 35-36.

Kirpparilta ostamastani Anchor Magicline puuvillalangasta kudoin tiskirätin, malli Ullaneule Ananas, vartahat 3,5 ja koko noin 20 x 20 cm. Toiseen tiskirättiin piti laittaa valkoista jämälankaa raidoiksi. Kuvaaja on hämännyt laittamalla rätit vähän päällekkäin. Voin teille paljastaa, että molemmat langat loppuivat ja yksi reuna on virkattu vaalean keltaisella. Muuntelin ohjetta ensimmäistä tehdessäni reunasilmukoiden osalta ja kudoin ainaoikein. Ei ois kannattanut. Toisen tein kutakuinkin ohjeen mukaan, mutta silloin reuna käpristelee. Siksi virkkasin rapuvirkkausta rätin ympäri.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kaunis hartianlämmitin, värikin miellyttää mina! :) Joskus vielä teen itselleni tuollaisen, niih.

Kivasti olet tehnyt tuon raidoitetun Ananas-rätin, kun reunat on päävärillä! Etkö tykkää tuon toisen aina oikein -reunasta, kun kirjoitat, ettei olis kannattanut tehdä? :o

Heleena kirjoitti...

Yleensä teen tämäntapaiset reunat ainaoikein, ja ihmettelinkin ohjetta, miksi sileää. Näin pienessä työssä reuna "kinnaa". Olen kuvaa varten jo silittänyt ja venyttänyt.

Äipän touhut kirjoitti...

Kauniin värinen tuo bontso. Minun tekemällä bontsolla on ollut käyttöä, kun on ollut niin viileätä.

intsu kirjoitti...

Hieno on tuo poncho. Taas sukatkin ahkeroinut ja tuo lanka on niin pientä,että tikkuamista on. Mä en jaksanut Tikkuajiin lähteä. Pitää vielä sairaalareissusta toipua ja kun en yhtään ole kunnossa. Mulla on keuhkoissakin vettä kaikkien entisten tautien lisäksi ja lääkkeitkin tuli sairaalareissulla paljon lisää. Mä olen niin kipeäkin,että sitten sitä on vain hissukseen kotona. Ne siirtää ja siirtää mun leikkausta. Leikata pitäis,mutta kun eivät meinaa uskaltaa.

Sipi kirjoitti...

Vautsi mutta tuo on upea boncho, näyttää kuvassa huomattavasti paremmalta mitä lehdessä, jossa sitä en edes noteerannut :)
Sukkis-sukat on kivat kesäsukat, lanka on ihanaa ja lyhyet varret sopii kesään..josko se kesä sieltä jostain pian saapuis :)