torstai 8. lokakuuta 2009

Työnäytössukat

lopulta valmiina ja kuvattuna. Lanka on Kauhavan Kangas-Aitan Sukkis lankaa, kärjestä aloitetut ja molemmat sukat yhtä aikaa yhdellä pyöröpuikolla nro 2,5, lankaa kului 45 g.
Näitä sukkia mm. esittelin viime viikon torstaina Kauhavan Kangas-Aitan messumarkkinoilla
Käsityöklubilaisten työnäytöksessä ja Seinäjoen Messuilla viikonloppuna kolmena päivänä neulebloggarien osastolla. Monille messuilijoille oli vielä täysin uutta kutoa pyöröpuikolla sukkaa ja varsinkin kahta sukkaa samanaikaisesti. Yleisin kysymys oli vain, miksi? Ja myös se kiinnosti, että onko tämä tapa nopeampi? Luulen tekeväni vanhalla tavalla sukat nopeammin, mutta en saa niistä mitenkään täysin samanlaisia. Vältyn stressiltä kun teen yhtäaikaa ja saan sukista takuulla samanlaiset.
Nämä sukat menevät Kauhavan Kangas-Aitan "Hyvän mielen joulusukka " kampanjaan.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kivan näköiset sukat tuosta Sukkiksesta näyttää tulevan! Onko sinulla käyttökokemusta? Kestääkö, nukkaantuuko tms? Miten muuten teet tuon mallineuleen? Yritin kuvasta katsoa, mutta ei oikein tarkkaan näkynyt suurennettunakaan. Olen tuontapaisella neuleella meinannut tehdä sukat lähiaikoina.

Heleena kirjoitti...

Ei ole kokemusta, mutta vähän tuossa tehdessä jo nukkaantuu ja pelkään sen kestävyyttä, lanka on tosi ohutta 50 % merinovillaa ja 25 bambua ja sama polyamidia. Kummipoijalla on toivon mukaan käytössä, vaikka eivät mitkään saapassukat olekkaan, kysäisen siltä kun tulee taas lomille. Teen 3oikein ja 2nurin aina 5 kerrosta, jonka jälkeen kerros täysin nurjaa.

Villasukka kirjoitti...

Miä en ole vieläkään saanut kokonaisia sukkia tuolla systeemillä aikaiseksi... Yrittänyt olen. Mutta kun tykkään sukkapuikoista niin paljon, mieluummin toki käytän 15 cm sukkiksia. Ja puisia.

Marleena kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköiset sukat ja vielä pyöröpuikoilla!?!?
Enpä taitais osata!

Satu kirjoitti...

Se samanlaisuusstressi on tuttu täälläkin. käsialakin vaihtelee niin paljon (sen mukaan, kiristääkö päätä vai ei). Kai pitäis opetella tuo tyyli kutoa sukkaa. Rimakauhu.