sunnuntai 29. elokuuta 2010

Lankaa vaan

oli ihan pakko ostaa vaikka, tiedättehän....
Prismassa kauppareissulla (en pääse ohi vilkaisematta) Oi villasukka -kerä halusi mukaan solttupojan tai -tytön sukkia varten, hauska vihertävä. Kuvan otin illalla myöhään ja näyttää tummemmalta kuin oikeasti. Vieläkin mietin sopiiko tuo väri vaatimuksiin maastopuvun väreistä.

lankaa tämäkin, oikein elämänlankaa, yksivuotista kasvaa kolmessa peltisangossa.

Petyin vähän, kun kukkia on korkeintaan kaksi kerralla ja kukkii vain päivän.

Oikeaa elämänlankaa, sitä vanhaa ja monien suuresti vihaamaa kasvaa orapihlaja-aidassa . Kukkii tänä kesänä ensimmäistä kertaa.

Siirrän myöhemmin tätä parempaan paikkaan.
Tiedän, että kuristaa kaiken ja leviää hirveästi, mutta en ole koskaan saanut tätä menestymään, joten tahtoisin edes kokeilla.
Mukavaa kohta koittavaa syyskuun ja sukkasadon alkua!

8 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Minun lempikukka tämä Elämänlanka. Olen yrittänyt metsästää tuota sinistä vaikka mistä, mutta ei löydy mistään. Se oikein suuri sininen lopetettiin myynnistä kuulemma sen takia, kun nuoriso alkoi käyttämään sen siemeniä huumausaineena:( Punaisen kirjavaa minullakin on ja kerään aina syksyllä siemeniä talteen uutta kesää varten. Lähtee ihan hyvin omistakin siemenistä.

Kangaskasa kirjoitti...

Minäkin törmäsin eilen noihin Oi Villasukka-lankoihin Prismassa, ja niin kivat olivat värit, että taisi lähes jokaista lähteä mukaan kerä :)

hanhan kirjoitti...

Elämänlanka on niin kaunista, mutta suosittelen, ettet levitä sitä puutarhaasi. Meillä se levisi mökillä viinimarjoihin ja kuristaa muutenkin kaiken lähelläkasvavan tiukkaan syleilyynsä! Ja on mahdoton kitkeä pois!

Hilkka kirjoitti...

Meillä täällä eteläisessä Kymenlaaksossa valkea elämänlanka on levinnyt, teiden varsille, pensaisiin ja jopa metsiinkin. Täällä sitä pidetään kaikkein pahimpien rikkakasvien arvossa.
Kaunis, mutta niin kovasti leviävä.
Pitääkin pistäytyä Prismassa.

TeSa kirjoitti...

Hiplasin myös samaista lankaa Prismassa, mutta itsekuri piti, enkä ostanut.
Tykkäsin meleeratuista väreistä.

Sipi kirjoitti...

Kivaa lankaa, värit noissa on hienot :)
Kukkaset taas niin kauniita, tuo elämänlanka varsinkin!

Sipi kirjoitti...

Hih, jäi väri pois, siis edelliseen korjaus...tuo punainen elämänlanka varsinkin :)

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Minusta kanssa elämänlanka on kaunis mutta kesä-kesän jälkeen perunapellolta kitkiessä ystävyys on vähän päässyt jäähtymään.. ;)