lauantai 8. tammikuuta 2011

Hyasintti

kuuluu joulun kukkiin ja sen tuoksu  on yksi  tunnistettavimmista joulutuoksuista. Se jakaa mielipiteitä ja luultavasti voimakkaan tuoksunsa vuoksi aiheuttaa allergiaa. Löysin Prismassa joulunsa viettäneitä ja vähän nuutuneita yksilöitä uuden vuoden aikoihin. Pelastin kaksi reippainta meidän viileähkölle  kuistille 20centin kappalehinnalla.

  Meillä Joulunaika päättyy Nuutinpäivää. Tosin portailla pihaa valaisseen  kuusen kynttilät sammuivat tänään.
Kovista pakkasista johtuen päivät ovat kuluneet  enimmäkseen kotosalla sisällä lämpimässä ja jouluradiossa on soineet ihanat joululaulut.  Tänä jouluna  ne ovat olleet erityisen kauniita!

5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Hyasintti on niin ihana kukka, mutta minä saan hirvittävän päänsäryn jo kaupassa siitä tuoksusta. Ei voi ollenkaan tuoda kotia koristamaan. Harmi, sillä aikaisemmin meillä piti aina olla hyasinttejä jouluna, muuten ei tuoksunut joululta.

famu kirjoitti...

Meille hyasintit ovat juuri niitä "oikeita" joulukukkia.Ei ole tullut päänsärkyä eikä muutakaan harmia.- Toivon Sinulle oikein hyvää ja idearikasta alkanutta vuotta.Siunausta ja voimia sekä iloa jokaiseen päivään.

TeSa kirjoitti...

Hajustintit tuovat jouluntuoksun, niitä pitää ostaa heti kun kauppoihin tulevat myyntiin.
Oletko kokeillut istuttaa pihalle kesällä? Minä en.
Niin se joulu päättyy meilläkin vasta nuutinpäivänä, vielä voi fiilistellä koristeilla.

SirU kirjoitti...

Hyasinkin tuoksu on huumaava. Lapsuudessani oma mummani osti jokaiselle tyttärelleen aina jouluksi hyasintin. Kun sitten aattoa mentiin viettämään, tuoksui se kamari, jossa hyasintit olivat odottamassa saajiaan, aivan ihanalle. Nytkin tuoksu palautui mieleeni kymmenien vuosien takaa.

Kaisa kirjoitti...

Minä rrrrakastan hyasintteja! Ostan niitä heti kun kauppoihin tulevat ja vaihdan aina "nuorempaan" kun entinen nuutuu. Elän joulunajan melkein nenä hyasintissa. :)