sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Koukkuunnuin

koukuttaviin lapasiin.  Tähän ikivanhaan yksinkertaiseen ja helppoon koukkuamiseen tutustuin Sipin luona käydessäni. Hän puolestaan oli ollut opissa   Kaarakan Taitokeskuksen   neulekoulussa. Itse jäin pois Kaarakasta oman jaksamiseni takia jo syksyllä.
Käykääpä katsomassa Sipin koukkuamia töitä Sipin silmukoissa.    Siellä on myös arvonta menossa.
Torstaina Tikkuajien neuletapaamisessa sain Ystävänpäivälahjaksi koukkuamiseen tarvittavan Tunisian koukun ja lankaa. Aloin heti tehdälapasia ja tässä ovat ensimmäiseni.
Lankana on SandnesGarnin Alfa 50g, ei aivan riittänyt, ja 7 veljestä. Loppuneen Alfan takia jouduin jatkamaan Isoveli ja Fabel yhdistelmällä. Koukku on 5. Suuosa osa on pitkä ja suojaa hyvin ranteita.
Mukavaa helppoa ja todella koukuttavaa.....
Näille on nyt  tarvetta, kun pakkaset vain jatkuvat ja kiristyvät.   Huiii!

6 kommenttia:

vekki kirjoitti...

Onpa jännää virkkausta. Tuo lopputulos on oikein nätti.

Auli kirjoitti...

Koukkuaminen on kivaa. Nämä sinunkin lapaset näyttää kivan erilaisilta. Olen vaan onnistunut täydellsiesti unohtamaan sen tekniikan. Varmaan pian palaisi mieleen. Tälläisiä vanhoja perinteitä tarvitsisi elvyttää. Taitokeskukset tekee hyvää työtä!

Matleena kirjoitti...

Onpa kaniit ja varmaan tosi lämpimätkin! :) Ja lämmintä todellla tarvitaankin. Meillä aamullamittaaris näytti -30, hurh!

Anneli kirjoitti...

Kivat ja varmasti lämpimät lapaset :)

Matleena kirjoitti...

Kukahan se kävi noin hullusti kirjoittamassa tuohon edelliseen kommenttiini! ;DD Piti sanomani, että aamulla mittari näytti... :)

Sipi kirjoitti...

Tulipas hienot lapaset! Hyvin sait tuon langan vaihdon tehtyä, näyttää yhtäkkiä ihan saman väriseltä koko matkan. Näitä lämpimiä "kintaita me nyt tarvitaan kun äsken kuulin että Suomeen odotellaan jopa 40' pakkasia :o