lauantai 18. elokuuta 2012

Kesäiloa

Muutama päivä sitten nurmikkoa leikatessani huomasin liikettä kukkapenkin ympärillä ja arvasin  neitoperhosen vihdoinkin saapuneen. Ei ole ihan helppo juttu saada sitä pysähtymään juuri oikeaan asentoon ja poseeraamaan kameralle niin, että saisin hyvän kuvan.
Tarha-alpi tuntui olevan suosittu kasvi. Kuvassa oikealla on tarhakalliokielo, tai siis se osa,  mitä siitä on vielä jäljellä. Jotkut toukat syövät niistä kaikki lehdet ja hetken jo toivoin, että neitoperhosen toukat olisivat olleet asialla. Wikipedia kuitenkin  tiesi, että neitoperhonen on ns. monofagi, eli sen toukkain ravinnoksi kelpaa vain yksi kasvilaji ja, että se olisi nokkonen. Nokkosiakin kyllä löytyy.....
Toinen suosittu  kukkapaikka neitoperhosella oli harjaneilikat. Tässä koko perhonen on kuin piilokuvassa, eli se  hukkuu kirjavien kukkain joukkoon.

           Virkistävää ja mukavaa kesäpäivän ajankulua!

3 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Hyviä kuviahan sinä sait! Minä en ole edes yrittänyt kun ovat niin nopealiikkeisiä! Nyt perhoset ovat todella joukolla liikkeellä; meillä kallionauhuksissa ja daalioissa eniten! Ovat niin ihania!

sirkkis kirjoitti...

Meidän pihoihin ei ole ilmestynyt vielä noita upeita Neitoperhosia. Aurinkoista viikonloppua sinulle.

kosotäti kirjoitti...

Tuota perhosten perässä juoksua miekin harrastan.
Hyvät kuvat olet saanut.