tiistai 29. tammikuuta 2013

Lintulaudan tienoilla

on käynyt vilske. Koko talven ajan varpuset ja pikkuvarpuset ovat olleet sankoin joukoin ruokailemassa.
Talitiaisia ja sinitiaisia käy muutamia päivittäin ja jokunen viherpeippo. Varsinaiseen lintubongaukseen en osallistunut, mutta päivittäin tulee seurattua keittiön ikkunasta.  Pari viikkoa sitten ilmestyivät  urpiaiset suurella joukolla. Eilen pyrähti iso tilhiparvi läheisiin koivuihin ja osa uskalsi lintulaudan alle ja orapihlaja-aitaan. Tilhistä en saanut kunnon kuvaa, joten kuvasin sitten vain urpiaisia,  siis ikkunan takaa.
                                
 Olen jo pari päivää katsellut tätä pientä urpiaista, jolta puuttuu kokonaan pyrstösulat.
 Olen nähnyt sen hyppelehtivän pensasaidan sisällä ja pyrähtävän lentoonkin.
                          
Tuo orapihjaja-aita onkin hyvä suoja linnuille. Monasti ne ovat visusti aidan sisällä ja silloin jokin vaara uhkaa.  Varpushaukan olen kerran onnistunut näkemään.
Tänään lintulaudalla on hiljaista, on suojasää,  +1 astetta lämmintä.

                   

9 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa teillä vilskettä. Minun linnuista tuli ranttuja. Syövät pähkinät ja jättävät auringonkukat.

kosotäti kirjoitti...

Liekö joku napannut tuota urpiaista kiinni ja saanut vaan pyrstösulat.
Lämmintä ja sumuista on täällä etelärannikollakin.

sirkkis kirjoitti...

Olin päivän siellä S,joella ja kuraa oli ja auto oli mustanpuhuva. Ihanaa kun ei ollut kylmää vain sairaalanmäellä kamala tuuli. Meilläkin syöttölän alla on urpiaisia ollut runsaanpuoleisesti.

KristiinaS kirjoitti...

Kiva lintupostaus, hyvät kuvat olet saanut. Täällä on pääasiassa varpusia ja talitinttejä, saattoi olla jotain muitakin tinttejä mutta en tunnistanut. Variksia ja mustarastaita.

Maija kirjoitti...

täälläkin on lintuja tiirailtu. minäkin tykkään tiirailla lintutalossa kävijöitä.viikolla ei paljon ehdi,kun on jo pimeää kun kotiin töistä palailee.

Matleena kirjoitti...

Onpas teillä mukavan vilkasta! :) Meillä sen sijaan on tavallista hiljaisempi lintuvuosi, ei yhtään urpiaistakaan ole näkynyt, vaikka niitä kuuluu olevan tänä vuonna paljon. Kai naapureillamme on paremmat eväät niille tarjolla.

Äipän touhut kirjoitti...

Lintujen elämää on varmaan kiva seurata, kun ne käy lintulaudalla syömässä.Minulla tuo blogin pitäminen ei tahdo nyt oikein onnistua. Bloggerisa kuvien siirtäminen ei ole onnistunut. Sitten siirryin takasisin Vuodatuksen puolelle, Sinne tein yhden päivityksen ja sitten sinnekin tuli tuo tauko.Hohhoijaa. Hyvää talvista viikkoa sinulle ja lumipyryä tässä odotellaan tulevaksi.

Sipi kirjoitti...

Nyt on linnuillakin mukavaa kun ei ole pakkasia :)

Paula kirjoitti...

Voi pientä raukkaa, olisiko poloinen lintulautakiusattu?