sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kesän viimeiset helteet?

Vielä olemme saaneet nauttia lämpimistä päivistä. Tänäänkin mittari taisi näyttää 26 astetta, vaikka oli aikamoisen riehakas, mutta lämmin tuuli. Illansuussa tuli muutama pisara vettä ja samantien viileni kymmenellä asteella.
Tuuli riepoitteli tuomesta keltaisia lehtiä ympäriinsä ja valtavasti koivun siemeniä oli ilmassa. Pihaan omia aikojaan kasvanut koivun alku on venähtänyt liki 3 metriseksi. Huomasin sen lehtien muuttuneen ruskeiksi ja kuivuneiksi.
Seittitakiaiseni on saanut siemenet valmiinksi ja koko kasvi on jo tuleentumassa ja lehdet kuivuvat ja varsi kovettuu talven töröttäjäksi.
 Olen yrittänyt kiertää kaukaa  nuo pallukat, mutta ei sitten aivan onnistunut. Paljain käsin tuohon ei voinut koskea ja hanskain kanssa pallukka hajosi. Tiedättehän, jokainen pikkuinen siemen oli takertunut lujasti hihaan ja vain yksitellen nyppimällä sain kaikki irti, takiainen, kun on.  Seittikin erottuu hyvin, kun napautat kuvaa suuremmaksi. Tämä yksilö on kasvanut ja kukkinut porraspäässä ja alkuun luulin Pikkuveljen tarkoituksella sen istuttaneen, mutta hän kiistää jyrkästi, vaikka myöntää, ettei tuon parempaa paikkaa voisi olla. Laskin joskus pähkylöitä ja päädyin summittain yli viiteensataan. Suurimman osan olen jo kyytännyt lämpökompostoriin ja kohta sinne päätyy loputkin.
     
                      Se taitaa sitten olla syksy alkamassa!

3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Meilläkin oli eilen hellelukemat, reilu 25 astetta varjossa ja illan päätteeksi saatiin raju ukonilma, joka tosin loppui lyhyeen. Tänäänkin on vielä liki 20 mittarissa. Vielä siis kesä jatkuu! :)

famu kirjoitti...

Eilen aloitin päivän lauleskelemalla "hip,hip,hip,huraa".Olin iloinen,kun lämpömittari näytti vain 17 astetta ja tunsi taas jaksavansa lähteä lenkille.Kyllä kauniista kesästä olen toki nauttinut ja Taivaan Isää kiittänyt,mutta kun meillä on ne neljä vuodenaikaa,niin jotenkin sitä kaipaa jo syksyäkin.

Sipi kirjoitti...

Niin se syksy taas saapuu..on siinä se hyvä puoli että kaikki mukavat harrastukset taas alkavat, vanhat ja uudet :)