keskiviikko 3. elokuuta 2011

Tuttua

puuhaa tähän aikaan kesää on aika monille marjojen noukkiminen,  perkaaminen, hilloaminen, mehustaminen, pakastaminen tms. pitkän, kylmän  talven varalle varustautuminen.
Puutarhassani on vain yksi, iältään vanha, mutta kooltaan suuri  punainen viinimarjapuska. Rastaat siellä tykkäävät käydä maistelemassa kaikista pelotteluviritelmistä huolimatta. Keräsin pari päivää sitten edes vähän omaan tarpeeseen. Seuraavana aamuna pihalla oli melkoinen vilinä ja rastaita sinkoili sinne ja tänne, ristiin, rastiin aivan päättömästi. Arvelin niiden pitävän mielenosoitusta vai olisiko lentoharjoitukset menossa, näyttivät kovin nuorita poikasilta, mutta taisivat vain tyhjentää pihan tuomea marjoista.
Olen ollut lapsesta lähtien innokas marjastaja. Viimeisestä mustikkametsäretkestä taitaa olla pian 10 vuotta. Syynä on se, että rakensivat parhaille mustikka-, sienestys- ja lenkkeilymailleni kokonaisen kaupunginosan,  Kultavuoren.  Samaan aikaan muutin  kaupungin toiselle puolelle muutaman kilometrin päähän omakotitaloon, jossa tekemistä ja touhua riittää niin, etten ole ehtinyt/jaksanut enää lähteä  mökillekkään. Siellä hyvät marjametsät olisivat aivan vieressä. Nämä mustikat ovat pikkuveljen poimimia sieltä "Larvasta".
Koleahkosta aamusta kehkeytyi päivän mittaan helteisen kuuma päivä. Autossa oli suorastaan paahteisen tukalaa, kun käväisin asioilla ja samalla katsastamassa "Larvassa". Laajat ohrapellot olivat jo kullankeltaisia, mutta yhtään leikkuupuimuria en nähnyt tiellä enkä pellollakaan.
     Luonto kaipaisi jo vettä, pientä kesäsadetta!
         Opiskelijoille ja koululaisille hauskoja viimeisiä lomapäiviä!
         Kaikille mukavaa loppuviikkoa!

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Joo samat puuhat täälläkin on! Tosin meillä ei itsellä kasva herukoita, mutta eiköhän niitä sukulaisten puskiin tule meillekin annettavaksi. :)

intsu kirjoitti...

Minäkin olen ollut joskus tosi innokas marjastaja,vaan on askel hidastunut nykyään. On mulla mansikoita ja viinimarjoja kerättynä talven varalle. Mutta voi kun jaksais vielä mustikkaan.

sirkkis kirjoitti...

Hienosti olet varautunut talveen. Minä olen käynyt marjassa tuolla toripöydän äärellä.En paljon laita kun joudun niitä pääosin yksin syömään.

Sipi kirjoitti...

Ai että on hyvännäköisiä mustikoita!
..mun mustikkareissu suuntautuu taas torille, se on niin helppoa ja nopeaa :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Samaa mietin kuin edellinenkin, pitänee tänä kesänä poimia mustikat Kauppahallista, metsään ei ole kerinnyt, ja ohjelmaa on sen verran, ettei taida ennen puolukoita ehtiäkään...
Herukoita olen vielä pantannut, näyttävät ihanilta ja maistuvatkin, mutta toivon niiden tulevan vielä mehukkaammiksi...

Pitsisukka kirjoitti...

Herkulliset marjakuvat!
Minä työllistän marjanpoimijoita ostamalla valmiiksi poimitut mustikat, viinimarjoja kasvaa omalla pihalla punainen ja musta yksi kumpaakin, niistä kotitarpeiksi.
Tuossa vähän aiemmin oli niin kaunis pastellinen pino sytomyssyja!