tiistai 22. kesäkuuta 2010

Oma työnäytökseni

Kauhavan Puukko- ja käsityöfestvaaleilla oli varras- eli puikkovirkkauksesta. Löysin netistä eräältä keskustelupalstalta kohdan "Vanhat käsityötavat" ja siellä mainostettiin erilaisia kursseja, joista yksi oli "Varrasvirkkaus".
Kaikessa yksinkertaisuudessaan varrasvirkkaus kiinnosti kahden päivän aikana käyneitä vierailijoita kiitettävästi, vaikkakaan aamupäivän näytöksessä ei ollut muutamaa enempää.
Kuvassa valmiina syksyllä 2007 tekemäni turkoosi pitkä huivi, Etelä-Pohjanmaan Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen Kaarakan Taitokeskuksen neulekoulun oppien mukaan, lankana Lanett. Keskeneräiset kesähilkat turkoosista ja vihreästä Kauhavan Kangas-Aitan Merssi puuvillalangasta, ohje Taito 3/2009 ja löytyy myöskin Kangas-Aitan kotisivuilta.
Oikealla yläkulmassa pilkottaa valkoinen hiukan paksummasta (vyötteettömöstä) puuvillalangasta vielä vaiheessa oleva kesähilkka. Paksulla vartahalla on huivi, jota olen jo muutama postaus aiemmin esitellyt. Reunassa on myös valmiita aloituksia halukkaita kokeilijoita varten. Muutamat uskaltautuivat kahden päivän aikana kokeilemaan.

Viikolla ennen festivaalia varrasvirkkasin Tikkuajien tapaamisessa kännykälle kesäisen pussukan.

Näytökseen tekemässäni kesälaukussa on varrasvirkkauksen välissä aina kerros pylväitä. Lanka on Novitan puuvillalankaa, koukku 3 ja varras omatekoinen harjanvarresta katkaistu kokoa noin 25. Vuorina on valmista sängynpeittokangasta löytönä jostain palakopasta.

ja lähikuvaa

Vieläkö muistatte? Ensimmäisessä festarijutussani oli virkkaajapoika Mikko. Tässä vihreä pipo on kohta valmis. Seuraava oli sinisestä langasta.
Ihastuttavan ihana harrastaja meidän varttuneiden joukossa!

Tämän kukan avautuminen merkitsee lähestyvää keskikesän juhlaa.

Nautitaan juhlan odotuksesta!

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kiva sarja festareista! :) Melkein kuin olisi itse ollut mukana.
Tuota varrasvirkkausta kyllä pitää joskus kokeilla. :o

Tiitsa kirjoitti...

Puikoo/varrasvirkkaus on tosiaan mukavaa. Itse olen opettanut sitä viivottimem avulla. Monelle helpompaa kuin paksun puikon kanssa.
Todella kauniita töitä olet tehnyt.

SirU kirjoitti...

Laukku on ihana! Menin jo omat lankavarastoni tsekaten, voisko mistään tehdä saman tyylistä laukkua. Luonnonvalkoista lankaa löytyi, mutta taidan ostaa jotain tummempaa, ettei tarvi pestä niin usein.

Sude kirjoitti...

Kaunista jälkeä tulee varrasvirkkauksella näköjään. Täytyy joskus minunkin kokeilla, kunhan näiltä kesäkiireiltä kerkiän :)

sirkkis kirjoitti...

Tuo sinun laukku on kaunis. Kyllä täytyy kokeilla josko minäkin osaisin

Sipi kirjoitti...

Varrasvirkkauksella saa aina tosi kaunista pintaa aikaiseksi mutta kun laukussasi virkkasit väliin vielä pylväitä antoi sekin näköä lisää..On se vaan kertakaikkisen upea laukku!
Kännykkäpussi on myös hieno, niin kesäisen kevyt :)
Juhannuksen odotusta!

Hilkka kirjoitti...

Olisi tuo varrasvirkkaus todella kiinnostavaa. Harkitsen kyllä kokeilua.
Valkoinen kassi on kaunis.
Oikein mukavaa Juhannusta.