perjantai 4. kesäkuuta 2010

Pienen pieniä

kutomuksia, siis mallitilkkuja on valmistunut ( ja niitä hys,hys -tilkkuja) pihatöiden lomassa ja iltaisin.
Sinivalkoraitainen kohoneule, koko 10 x 15 cm, Viola puuvillalangasta, 3 numeron puikoilla. Lanka on täältä kirpparilta ja tällaisen tilkun teki Riitta Kauhavan Käsityöklubin tapaamisessa viikko sitten lauantaina. Hän neuvoi miten se tehdään ja panin muistiini. Olen saanut häneltä useamman kivan teko-ohjeen. Lämpimät kiitokset Riitalle sinne Härmäin suuntaan, tykkään tästä kuviosta.

valko-vihreä virkattu, koko 18 x 20, lanka puuvillaa, koukku 3.
Tikkuajaystäväni Sipin tapaamisessa pyörönä virkkaama puna-kelta raitainen sytomyssy näytti niin kivasta, jotta oli ihan pakko yrittää soveltaa sitä tasona. Tämä ei ole kirjovirkkausta eikä Setumaa virkkausta vaan ihan tuiki tavallista vuorotellen toisella ja toisella värillä pylväitä tai puolipylväitä. Muutama silmukka, jos olis ollut enemmän ja jokunen kerros lisää, niin olisi kiva kattausliina.
Kuvakin on vinsahtanut hassusti.

kuvassa on tusinan verran ruusuja, kahta eri punaista, 10 cm leveästä paperinauhasta taittelin, varren sisällä on ohutta rautalankaa kaksinkerroin. Näistä kuullaan vielä myöhemmin.

Näiden ruusujen keralla kaikille ammattiin valmistuneille, koulunsa päättäneille ja huomenna valkolakin päähänsä painaville uusille ylioppilaille
Parhaimmat onnittelut !

5 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

On se kaunis malli tuo tähtikuvio, sun tarttee opettaa se mullekin..siitä tulis kiva vauvanpeitto, sellaisen vois tehdä syksyllä syntyvälle sukulaislapselle :)
Ihania ruusuja, niin isoja ja näyttäviä!

intsu kirjoitti...

Tuo Riitalta saatu malli on tosiaan kaunis.Juu,juu,hys hys juttuja taitaa olla nyt yhdellä jos toisellakin:) Aivan upeita tuli paperinaruruusuista!

Solveig kirjoitti...

Minäkin omin ruusun, kun lomani alkoi samalla, kun ne painoivat lakkinsa päähän.

Katselin noita sun kukkakuvia ja mietin kauheasti, että mistä ihmeestä mun pihaan on ilmestynyt lauma pelto-orvokkeja. Ihan kumma juttu. Ne on kyllä niin nättejä, etten ole repinyt pois, vaikka vähän hölmössä paikassa kasvavatkin.

Onko sulla kurjenpolvia? Olen aivan hullaantunut niiden vaatimattomaan kauneuteen.

Heleena kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tekemäni tilkku on Sipille tehty malliksi, yritän muistaa ottaa mukaan.
Solveigille: Mulla on yksi yksilö ihan luonnosta, melko haalean värinen ja toinen selvästi liilan värinen, mutta eivät kuki vielä. Viime vuonna valtavasti kukkinut lamoava verikurjenpolvi katosi talven aikana jäljettömiin. Nyt ostin pari uutta.

Tellu kirjoitti...

Kyllä minä ihastelin niitä ruusuja. Perillä ovat. Kiitokset.