lauantai 26. maaliskuuta 2011

Earth Hour

tänään Maailman Luonnonsäätiön  WWF :n tempaus sammuttaa valot kaikkialla maailmassa tunniksi
20.30 - 21.30 ilmaston ja ympäristön puolesta.
Olen mukana ja sammutan valot, vaikka oikeastikin kaikki valot ovat minimissään joka päivä. Pienituloisena eläkeläisenä oma energiankulutus ja muut arkipäivän toiminnat ja turhat matkat on jo tarkkaan mietitty ja laskettu.
Kampanjan tarkoitus on herättää ihmisiä ajattelemaan energian säästöä  ja hiilidioksiidi-päästöjen vähentämistä, kertoi uutistenlukija  radiosta juuri äsken.

Tv:ssä Liv-kanavalla Neulontakerhossa oli muutama viikko sitten pipo työn alla. Innostuin heti. Siinä tehtiin kutomalla langasta kolmioita ja ne yhdistettiin ompelemalla toisiinsa aika hauskan näköiseksi  kuvioksi. Sain ylös tuon asetelman. Tässä on oma kokeiluni  piposta.   Lankana on 7 -veikkaa erilaisia loppunöttösiä, värejä en miettynyt alkuunkaan.
 Palat ovat kolmioita ja ne kootaan tämän näköiseen muodostelmaan.
 Pipo  sivulta kuvattuna näyttää tältä. Aioin tehdä jotain kuviota kanavaneulalla sauman päälle, mutta se jäi pieneen yritelmään. Pipo on hyvin päähän sopiva ja hämmästyttänen  keväällä pihatöissäni ohikulkijoita ja Google Maps kuvaajia (josko taas joskus ovat liikkeellä) kirjavapipoisena ja pitkähelmaisena puutarhatonttuna.

Pipoa tarvitaan tänäänkin, vaikka aurinko paistaa.

Iloisen aurinkoista viikonloppua!

7 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hauska pipo! Samaa ohjelmaa minäkin katselin ja mietin vastaavaa huovutettuna. Ja pipolle on tosiaan käyttöä, niin kylmää ja tuulista säätä on.

Auli kirjoitti...

Kiva ohje! Kiitos vaan!

Sude kirjoitti...

Hyvä kun laitoit kaavion talteen . Minäkin katsoin ohjelman, mutta jäi ottamatta ohje talteen. Montako silmukkaa kolmiossa on leveimmillään? Tämä on mainio jämälankatyö.

sirkkis kirjoitti...

Voi kuinka hauska pipo. Minulle tyli mieleen lapinhatut.

Heleena kirjoitti...

Teille, jotka olette kiinnostuneet tekemään tämän pipon!
yhden kolmion sivun pituus on pään ympärysmitta jaettuna 6:lla. Loin 18 silmukkaa ja kudoin ens. kerroksen oikein. 2. kerroksella nurjalla 2 ensimmäistä silmukkaa nurin yhteen ja lopussa 2 viimmeistä samoin yhteen. kavennukset tehdään siis jokaisella nurjalla kerroksella alussa ja lopussa. Oikealla puolella kudotaan kaikki silmukat oikein. Puikot 3.5 kokoa ja kolmioista tuli tasakokoisia. Siitä vain kokeilemaan!
Liv -sivuilla on muutaman päivän aina katseltavana ohjelmat.

Matleena kirjoitti...

Onpas jännän näköinen myssy! ;) Printtasin heti ohjeesi, kiitos!
En ole katsonut kertaakaan tuota ohjelmaa, mutta nyt se jo alkaa houkuttelemaan. ;D

Sipi kirjoitti...

Tulipas sunkin piposta hieno, tosi hyvät on väritkin, näkyy jokainen kolmio kunnolla kun ei ole kahta samanlaista rinnakkain :)