tiistai 1. syyskuuta 2009

Syyskuun ensimmäinen

on ollut harmaan ankea ja jokunen pisko on tipahtanut. Tällaisella säällä ei meinaa luistaa oikein mikään. Tosin Hillokellariin on kertymässä yhdet pienet Tuulan sukat.
Päivää piristääkseni keräsin kuvia parhaillaan kukkivista kukista.
Kultapallo on vanhanajan perenna ja kestää pitkään maljakossa.

Pinkki syysleimu näyttää viihtyvän.

Porraspäässä on paahteinen ja tuulinen paikka. Amppelissa "pelekuuna" on hyvin kestänyt molempia.

Vaahtera-auliossa on 11 kukkaa. Kukat nuokkuvat lehtien alla ja kuva piti ottaa altapäin.

Lopuksi pienikukkaisia samettiruusuja. Kasvatin taimet itse. Tämä taitaa olla helpoimpia kasvatettavia. Joskus 70-luvulla olen viimeksi kasvattanut samettiruusuja. Ensi vuoden siemenet on helppo kuivattaa.

5 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Ooh, sinullahan on viherpeukalo.
Mietin myös samettikukkien siementen keräämistä. Jos ne kerään, muistanko keväällä, mihin laitoin siemenet syksyllä tai ostanko uudet siemenet ja kotiin tutuani löydän ne keräämäni.
Pah, siinäpä miettimistä.

Matleena kirjoitti...

Kauniita kukkasia! Ne ilahduttavat harmaanakin päivänä. ;) Meillä on tänään paistanut aurinko monen harmaan päivän jälkeen.

intsu kirjoitti...

Oi miten kauniita kukkasia vielä näin syksystäkin! Sun puutarhasi on varmaan ihana!

vekki kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen näköinen pelargooni. Kirjavalehtinen. Onko tämä joku kääpiölaji, näyttää siltä. Tosi nätti. Ostitko puutarhalta?

Heleena kirjoitti...

Olen "emännöinyt" tätä tonttia 6 vuotta joskin taloa on asuttu liki 60 vuotta. Pihasta kaadettiin 2 koivua, 4 mäntyä ja valtava 4-haarainen vaahtera. Kukat ovat saaneet pikkuhiljaa tilaa. Tämä kesä on ollut niille suosiollinen.
Pelekuunan olen ostanut puutarhalta juhannuksen aikaan. Sen edeltäjä oli pieni- ja runsaskukkainen, nimeä en tiedä, mutta tuuli katkoi oksat ja olisi pitänyt kastella monta kertaa päivässä. Tuon lehti on hiukan piemenpi kuin muiden. Kuva on elokuun lopussa otettu. Kysyn lajikkeen nimen ensi viikolla.