sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kevään odotetuin

           
                   ensimmäinen sinivuokko, yksi ainoa
             löytyi tänään iltaväivällä, kun sateen hetkeksi tauottua käyskentelin pihamaalla.

                   Heleä sininen väri  loistaa kauas...


         Tämä kasvaa pihassani omenapuun alla ja minulle on kerrottu, että ensimmäiset sinivuokot on tuotu viisikymmentäluvulla  Lempäälästä.  Heikosti ovat vuosikymmenten aikana  voineet, mutta aina jokunen yksilö on pysynyt hengissä. Siitä johtuu suunnaton iloni yhdestä ainoasta kukasta.
 En tiedä yhtään paikkaa täällä Lakeudella, missä kasvaisin luonnonvaraisena sinivuokkoja.
Jossain muualla metsät ovat sinisenään.
     

7 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Minäkin aikoinaan istutin omakotitalomme pihaan monta puskaa sinivuokkoja. Vain muutamia kukkia nousi keväisin. Synnyinseudullani oli metsän sinisenään aina. Kasvavat kuusikoissa parhaiten.Kaunis on tuo ihana väri.

kosotäti kirjoitti...

Sinivuokka on aika hankala siirtää uuteen paikkaan, onneksi siulla on muutama siellä ilahduttamassa.
Muistan lapsuudestani tätin rantametsän, se oli sinisenään, vuokkoja oli varottava ettei niitä tallaisi, paljon niitä on tuossa mei pihametsässäkin.

Auli kirjoitti...

Kaunis on, aina kevään kaunein!

*VEKKI* kirjoitti...

Ihana sinivuokko. En ole vielä löytänyt. Kyllä ei ole sinivuokon vertaista, niin kaunis ja niin meidän suomalaisten kukka.

Marjut kirjoitti...

Viime viikon lopulla bongasin ensimmäiset sinivuokot. Meillä kotona niitä ei kasvanut luonnonvaraisena. Siksi kai aina innostun niin kovasti, kun ensimmäiset vuokot ilmestyvät.

Meri kirjoitti...

Kaunis ja aivan täydellinen vuokko. Kelpaa ihailla vaikka onkin yksinäinen!

Päivikki kirjoitti...

Sinivuokko on ehdottomasti miun lempikevätkukka. Odotin kovasti ennen pääsiäistä näkeväni niitä lapsuudenkotini lähettyvillä. Siellä olisikin kuusikon phja sinisenään vuokkoja. Meidän täällä kotona tontin reunalla kasvaa myös sinivuokkoja - tänä vuonna enemmän kuin aikaisemmin.