torstai 9. huhtikuuta 2009

Hyvää pääsiäistä!

Lumet ovat huvenneet jonnekin, vaikka tänäänkin vielä satoi märkää räntää. Siksi oli jo aika vaihtaa talvinen pyyheliinapeitto kesäiseen. Tämä on aplikoitu tilkkutyö ja alalaidassa on servettitekniikalla liitetty lautasliinasta leikattuja lapsosten kuvia. He ovat mukamas jäällä.



Kesäinen Lumikki (onko?) eläinten ympäröimänä oli vuosia tekeillä ja lopultakaan en jaksanut käyttää mekkoa laakapistoilla, vaan maalasin silkkivärillä. Pitsit olin virkannut jotain muuta tarkoitusta varten, mutta ne olivat just pituudeltaan tähän sopivat.



Kokeilin kameraani ja napsin kuvia summanmutikassa. Tämä kukkainen merkattu liina on keittiön pöydällä. Avustaja Tutta saa sen rutattua, muttei koskaa oio jälkiänsä. Se sai tulla näytille. Vanha kaunis malli, upeasti tehty. En enää jaksa muistaa onko se peritty vai olenko löytänyt kirpparilta. Käsinvirkattu pitsi kiertää reunassa. Liina on neliskulmainen ja kuvassa on yksi kulmista.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä sinnekin kaikkien ihanuuksien keskelle!

Malli45 kirjoitti...

Hyvää Pääsiäistä!

Ja maassa 10 cm lunta!
Ihanat pyyheliinapeitot! Kaunis on tuo perittykin liina.

Sipi kirjoitti...

Oi, on se Lumikki ja todella kaunis sellainen!
Oikein Ihanaa Pääsiäisen aikaa, ehkäpä me nähdään siellä valakialla :)

Matleena kirjoitti...

Upeita kirjontatöitäkin sinulta löytyy! Tuosta liinasta pidän erityisesti. Minulla on laatikollinen vanhoja kirjontamalleja, jotka sain eräältä yli 80v mummelilta vuosia sitten. Niissä on muistaakseni joitakin tuonkin tyylisiä malleja. Tarkoitukseni on vielä joskus kirjoakin. ;)