perjantai 14. elokuuta 2009

Ainutlaatuinen tilaisuus

Kummipoikamme valatilaisuus oli Kainuun Prikaatissa Kajaanissa tänään.
Meitä sotilaspoikien omaisia oli Paraatikentän ympärillä valtavat määrät sotilasvalaa ja ohimarssia seuraamassa. Tilaisuus oli sykähdyttävä ja juhlallinen.
Kuvassa tuolla metsänreunassa on rivissä vain pieni osa eli 1. Jääkärikomppanian paljaspäisiä alokkaita juuri valan vannoneina ja sen jälkeen heidät nimettiin jääkäreiksi.

Ohimarssin jälkeen jääkärit ryhmittyivät oman kasarminsa eteen.
Mulle nämä kaikki kommerverkit on täyttä ns. hebreaa, ja mieleen jäi vain komento laittaa jotain tunnisteita. Odotin, josko ne kaivaa lankaa ja neulaa ja alkavat tehdä solmua langanpäähän. Näpsästi se kävi. Tietyssä taskusta kaikki yhtäaikaa kaivoivat Suomenlipun ja merkin ja länttäsivät hihan tarranauhaan.
Saimme hernekeittoa ja näkkileipää syödäksemme.
Tupatarkastus käytiin tekemässä ja lopuksi joimme Sotilaskodissa munkkikahvit ennen kotimatkaa.
Jääkärimme pääsi valalomalle mukaamme.

5 kommenttia:

Äipän touhut kirjoitti...

Muistot tuli mieleen Veljeni on käynyt Armeijan Kainuiun Prikaatissa. Koululaisena kävimme aina uimassa Kainuun prikaatin uimahallissa, kun muuta uimahallia Kajaanissa ei ollut. Yksi koulukaveri asui prikaatin alueella ja siellä tuli käytyä usin. Hyvää viikonloppua.

Marleena kirjoitti...

Hellyttäviä muistoja nousi pintaan poikamme valatilaisuudesta. Oli kaunis aurinkoinen kesäpäivä ja paljon reippaita, komeita nuoria miehiä marssilla ja kirkossa juhlavassa tilaisuudessa.
Mukavaa viikonloppua :-D

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Muistin kyllä sinua ja vähän harmittelin, mutta sitten muistin sen, miten tärkeää nuorelle on valatilaisuuden vieraat ja itse tilaisuus on myös koskettava. Strömsön alueelle voi tehdä retken, voitaisiin vaikka joskus mennä sinne Tikkuajien kanssa, nyt kun tiedetään paikka. Mä voin ainakin lähteä seuraksi vaikka heti. Lisäksi Loftetin talossa tyrnileivos kahvin kanssa ja muuta ei päivästä puutukaan.

Sipi kirjoitti...

Voi että, oli sulla varmasti mieleen painuva päivä! Näkee jo kuvistakin valan olleen juhlallinen ja kaunis tilaisuus.

Strömsö oli ihastuttava paikka, kannatan Tellun ehdotusta että uudelleen mennään, pääset sitten sinäkin mukaan :)

Malli45 kirjoitti...

Hieno nuoren juhla!
Olen päässyt kolme kertaa valajuhlaan. Nuorin veljeni n-79Upinniemessä, poikani Kauhavalla -94 ja Turussa -2004.
Hernekeittoa tarjottiin, eli sain tyytyä näkkäriin ja veteen...