sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Seuraava....

on tässä, puuvillaisesta ontelokuteesta (lev. 1cm), koukku 8  ja   samalla ohjeella kuin eilinen. Korkeutta tein kahvan alareunaan mitattuna 20 cm ja kopan halkaisija on 30 cm, tilavuus on päässälaskien  noin 14 litraa.
Lahjahyllyllä alkaa olla ahdasta, joten tämä täytyy saada pikaisesti eteenpäin....
 Koppaa virkatessa koukusta pitää ottaa koko kouralla kiinni ja melkoista tahkeaa vääntämistä virkkaaminen on, olkapää tekee laajaa liikettä. Tuntuu....

Eilinen koppa tässä vielä uudestaan.   Kiitos kaikista kommenteista!   Siellä  Lankapirtin Matleena laskeskeli kuvasta päätellen kopan tilavuutta, joten minäkin  virkatessani aloin muistella kouluaikaisia oppeja. Silloin, tosi kauan sitten Oppikoulussa usein keskusteltiin opettajien kanssa siitä, mihin kaikkia oppiaineita elämässä tarvitaan. No, nyt tarvitsin matikkaa ja sieltä nousi kyllä heti ympyrän pinta-ala ( sehän on Pi r toiseen). Kopan mitat on halkaisija 26 cm ja korkeus kahvan alareunaan 20 cm. Tilavuus on 10,6 litraa.   (Lasku menee näin säde=13 cm, pohjan pinta-ala on 13 x 13 x 3,14 = 530 ja se kerrotaan korkeudella.)
Kude on musta - valkoraitaista trikoista matonkudetta.
Eilisen helteisen lämpimän ( 26 astetta)  päivän jälkeen piti sataa, muttei ainakaan vielä ole viitteitä sateesta.
Vihreyden lisääntymistä ei voi muuta kuin ihailla ja ihmetellä!

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Wau, nyt jo toinen koppa! :) Ja kiitos matikan kertauksesta, hyvin sinä olet läksysi lukenut, kun vielä muistat. ;)

sirkkis kirjoitti...

Ihana sininen koppa oikein nami ♥

vekki kirjoitti...

Kivoja ovat nämä, mutta melko kankeeta varmaan virkata paksua isolla koukulla.

Seijasisko kirjoitti...

Kivoja on nämä koppasi. Kyllä se on ihanaa tämä kesän tulo.

Mammutti kirjoitti...

Kivoja ja käteviä koppia olet virkannut! Täytyy kyllä olla todella raskasta virkkaamista näiden teko. Itsellä nivelvaivaisena normaalipaksuisen langan virkkaus käy niin kipeästi niveliin.

Sirpa kirjoitti...

Ihania nuo kopat :) Olispa kiva kokeilla tehdä myös tuollainen... muistanko väärin, vai oliko tuo ohje taannoin Novita lehdessä?