sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Että säikähdin...

Ukonilmat jyrinöineen ja salamoineen sekä hirvittävät kaatosateet ovat olleet jokapäiväisiä jossain päin maatamme.
Perjantaina iltapäivällä katseltiin pihalla pilvien suuntaa ja tuumattiin niiden kiertävän etelän kautta, mutta samassa tuli jo ensimmäiset piskot. Ehdin kuivat pyykit käsivarrella sisälle todetakseni ukkosen olevan lähes päällä sitten satoi kaatamalla ja ajattekin ukkosen menneen ohi. Yksi salaman väläys ja hirvittävästä  ryminästä selvittyäni katsahdin tietokoneen suunta. Ei voi olla totta, ainakin näytön merkkivalo on pimeänä.
Mistään ei tullut savua, oltiin hengissä... 
Katkaisimella varustettu jalkojohto, jossa on monta pistokepaikka ja johon kaikki tietokoneen pistokkeet oli liitetty oli hajonnut.

Kokosin kostean ja helteisen päivän muistoksi vaaleanpunaisia kukkia
  Tuoksuva ihana ruusu ei kestä sateita, saati  rankkasateita...
 Löysin tämän "puutarhan pirulaiseksi" kutsutun varsankellon vaaleapunaisena. Tämä yrittää kait miellyttää mua, sillä hävitä näitä sinivioletteja varsankelloja koko ajan, sillä sitä löytyy ihan joka puolelta tonttia.
   Yllätyksekseni löysin kaksi isoa kukkaa kärhöstä, jonka ostin keväällä käänkuin kokeeksi. Kukat olivat valtavan kokoiset itse kasviin verrattuna ja  piilossa muiden kasvien joukossa melkein maassa.

                 Helteistä sunnuntaita!

7 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Sama juttu täällä: kauhea ukkonen pelästytti minut (ja kissat) eilen. Olin just tulossa kaupungilta, jonne heiutin tyttäreni kotivisiitiltä ja alkoi ukkostaa. Autossakin oli kauheata. Miunlla kans on noita kelloja piha täynnänsä. Kadun sitä hetkeä kun toin ensimmäisen äitini pihasta. Nypin niitä jatkuvasti, minulla ne ovat sinisiä kyllä kaikki.

jansku kirjoitti...

ai kauhia...
onneksi ei tehnyt mitään suurta vahinkoa..
ihastuttavia kukkia olet ikuistanut :)

Mammutti kirjoitti...

Oli Teillä onnea, jos koneet pysyi ehjinä. Meillä eilen aamusta löi kaksi kertaa sisään puhelinkaapelin sisääntulokohdasta ja kunnos leiskat olikin. Onneksi modeemi ja koneet oli irti. Olin varma, että netti meni rikki, vaan yllättäin toimi sittenkin, ei olis uskonut, kun näki iskut.

Anneli kirjoitti...

Meillä oli eilen kaksi kertaa ukkonen ihan päällä. Kädet oikein vapisi, kun niin pelotti.
Otin kyllä hyvissä ajoin töpselit seinästä, niin ettei tuhoa tullut.

Kauniita kukkia sinun puutarhassasi jälleen kukkii :)

Äipän touhut kirjoitti...

Teillä oli varjelus mukana, ettei sen pahemmin käynyt

vekki kirjoitti...

Voi ukkosen pirulainen. Täällä myös pelkäsin, kun tuossa lähellä iski kesämökkiin. Meillä koirat vaan katseli kuistilla, että mikäs meteli täällä on!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minäkin olin viime viikonloppuna kamalassa ukonilmassa Iisalmessa. Ihania nuo Sinun kukkasi.