maanantai 18. heinäkuuta 2011

Lisää sinistä

jatkan kukkain kuvilla, koska kesään mielestäni kuuluu ehdottomasti kukkivat kukat luonnossa ja myös puutarhassa. Täällä mun pihallani taitaa lopulta olla enemmän luonnosta tulleita tai siirrettyjä kukkia.
Rentoakankaali on maanpintaa pitkin rönsyilevä tummanvihreä -lehtinen maanpeitekasvi, joka peittyy muiden kukkain alle, mutta kukinto on näyttävä.
Tämä kukkii "sinisten kukkain penkissä" talon pohjoispuolella.
Suunnitelmissani oli alunperin haave sinisten kukkain penkistä, mutta se haave ei taida koskaan toteutua, jos on uskomista penkistä alkukesästä otettuun kuvaan.
Monien karsastama lupiini olisi sinisenä oikein haluttu tähän penkkiin, mutta tosi huonosti se menestyy. Tykkään vaaleanpunaisesta kukissa ja näistä lupiinistakin ja ne saa olla. Ennen vanhaan uskottiin, että ne muuttuvat sinisiksi ajan kanssa. 

Seuraavaksi penkkiin ilmestyivät  kukkivat kurjenkellot.
 Näissäkin on useita täysin valkoisia yksilöitä.
 Alla olevassa kuvassa on oikealla näkyvissä osa rohtoraunioyrtin suurta lehteä. Kukka on melko vaatimaton muuten suureen kokoon nähden. Kuvaa kukasta en ollut ottanut.  Koko kasvi valtaa helposti tilaa itselleen ja karsin sitä jatkuvasti.
Akileijat kuuluvat pihaan oleellisesti ja tänä kesänä ovat kukkineet runsaasti . Sinisessä penkissä on paljon sinisiä (yhtään kuvaa ei löytynyt) ja myös puhtaan valkoisia.
Sinistä on myös vartahilla parasta aikaa, aivan muutamaa kerrosta vaille... jotakin....
                 Kukkarikasta kesää!